Home » Cultură » Cum arăta cu adevărat Roma antică? Puteţi vedea singuri într-o uimitoare reconstrucţie 3D, care te ”plimbă” pe străzile oraşului antic – FOTO+VIDEO

Cum arăta cu adevărat Roma antică? Puteţi vedea singuri într-o uimitoare reconstrucţie 3D, care te ”plimbă” pe străzile oraşului antic – FOTO+VIDEO

Publicat: 06.03.2016
O incredibilă reconstrucţie 3D îţi permite să vizitezi oraşul grandios al lumii antice în toată splendoarea sa - Roma.
Un video de o realitate virtuală incredibilă duce spectatorul în unicul tur posibil în Roma antică, oferind o posibilitate unică de a vizita toate siturile celebre, inclusiv Pantheonul şi Colosseumul, aşa cum ar fi arătat în anul 320.
 
 
La proiectul de reconstituire Reborn Roma au participat cadre universitare, care au ales anul 320, deoarece se crede că oraşul a fost la cel mai dezvoltat nivel, cu puţin timp înainte ca împăratul Constantin să mute capitala imperiului la Constantinopol (Istanbul). 
 
 
După această perioadă, Roma a intrat declin, iar anul 320 rămâne apogeul grandorii sale, cu o populaţie de 1-2 millioane. Oraşul a rămas cel mai puternic populat din lumea occidentală până în secolul al XIX-lea.
 
Turul permite observarea Dealulului Palatin, unde se afla cel mai mare palat de care s-au bucurat împăraţii Romei. Astăzi, doar un număr de coloane şi ruine mai pot fi vazute pe situl vechi.

Ulterior, turul ajunge la Circus Maximus, unde romanii organizau curse cu carele, vânători de animale şi festivaluri religioase în arena lungă, dreptunghiulară, reconstituită în detaliu.

 
 
Sunt prezentate, de asemenea, şi apeductele incredibile de la Roma, care aduceau apă proaspătă din munţii de la o distanţă de 30 – 40 km.
 
„Există acest tip de ambiţie, ideea că omul poate controla natura. Oamenii nu trebuie să construiască un oraş în care este deja apă, ci se poate, de fapt, aduce natura spre oameni”, declară naratorul Steven Zucker. 
 
Turul cuprinde, de asemenea, şi pe la Băile lui Traian, băile publice care au devenit un model pentru toată lumea.
 
La Colosseum se explică faptul că, la momentul respectiv, era cunoscut sub numele de amfiteatrul Flavius, după împăratul Vespasian (din dinastia Flavius), care l-a construit.
 
 
În video se mai face şi o analiză detaliată de aproape a statuii imense a zeului Soare, cunoscută sub numele de Collossus. Este prezentat, de asemenea, şi Arcul lui Constantin, aşa cum ar fi arătat în anii 300. Există imagini ale Templului lui Venus şi Roma, construit de Hardrian. De asemenea, este prezentată Bazilica Maxenţiu, clădirea civică utilizată ca principalul forum al oraşului, precum şi Campus Martius, cunoscut sub numele de Câmpul lui Marte.
 
În cele din urmă, există imagini incredibile din interiorul şi exteriorul Pantheonului, comparând modul în care arată clădirea astăzi şi cum aceasta arăta în urmă cu aproape 1.700 de ani.
 
Sursa: Mail Online
 
Vă recomandăm şi aceste articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase