Home » Cultură » Curiozitate ştiinţifică, miracol sau înşelătorie? 5 trupuri care, de-a lungul timpului, nu s-au descompus

Curiozitate ştiinţifică, miracol sau înşelătorie? 5 trupuri care, de-a lungul timpului, nu s-au descompus

Publicat: 11.12.2016
Cu toate că descompunerea trupurilor după deces este un fenomen natural, au fost înregistrate, de-a lungul timpului, şi cazuri în care acest lucru nu s-a întâmplat. Reprezintă acest lucru un miracol, o curiozitate ştiinţifică sau sunt doar nişte înşelătorii?

Sfânta Betina Zita

Sfânta Betina Zita a fost cunoscută de-a lungul vieţii drept o tânără foarte drăguţă, care era plăcută de către toată lumea, iar în jurul său a apărut un cult care, chiar şi după moartea sa, în anul 1272, a continuat să existe. După 300 de ani de la decesul acesteia, corpul său a fost exhumat şi s-a constatat că acesta era conservat perfect, iar trupul său este expus în interiorul Basilicei San Frediano din Lucca, Italia.

Dashi-Dorzho Itigilov

Dashi-Dorzho Itigilov a fost un călugăr budist, iar în anul 1927, acesta i-a rugat pe ceilalţi călugări să înceapă funeraliile în cinstea sa şi a decedat în timpul meditaţiei. Dorinţa sa a fost cea de a fi înmormântat în exact aceeaşi poziţie, cea a meditării şi de a fi exhumat câţiva ani mai târziu. În 2002, când a fost înteprinsă această activitate, corpul său arată precum cel al unei persoane care murise cu doar 36 de ore înainte.

Sursa: BuddhistPeople

„La Doncella”

Acum aproximativ 500 de ani, o fată incaşă de 15 ani urca către vârful unui munte din Argentina, dar în urma unei lovituri puternice a decedat şi, ulterior, a fost lăsată în acel loc, ca un sacrificiu. Temperaturile scăzute şi umezeala, la fel şi cantitatea scăzută de oxigen regăsită în Anzi au făcut ca trupul său să se conserve şi să reziste timp de secole, până când a fost descoperit, în anul 1999. Nu se cunoaşte numele ei real, dar a fost numită La Doncella, care se traduce prin „fată”.

Sursa: Wikimedia Commons

Domnişoara Xin Zhui

Xin Zhui a fost soţia unui nobil chinez din perioada dinastiei Han. A avut o viaţă extravagantă pentru acele timpuri, mânca foarte multă carne şi nu a muncit niciodată. În ultimii ani ai vieţii sale suferea de obezitate şi a decedat în anul 163 î.Hr., în urma unui infarct. Când corpul său a fost descoperit, în anul 1971, pielea sa era încă fină, iar membrele sale încă se mai puteau flexa la încheieturi. Încă nu se ştie motivul pentru care acest cadavru a rămas în această stare, căci nu există semne ale unei îmbălsămări.

Sursa: Wikimedia Commons

Sfânta Caterina Laboure

Sfânta Caterina Laboure a susţinut că a fost vizitată de către Sfânta Maria în anul 1830, iar povestea sa a cunoscut, imediat, o mare amploare în Franţa şi, ulterior, în toată lumea. Potrivit legendei, aceasta şi-a poziţionat mâinile în poala Sfintei Maria, atunci când aceasta i-a vorbit în interiorul unei capele.

Aceasta a decedat în anul 1876, iar în anul 1933, când trupul său a fost exhumat ca o parte a beatificării, s-a observat că acesta era în stare perfect conservată. Astăzi, trupul său se află în Paris, dar mâinile care se roagă sunt false, căci ale sale sunt păstrate separat, ca o memorie a faptului că mâinile sale au atins-o pe Sfânta Maria.

Sursa: Wikimedia Commons

Sursa: Mental Floss

Citeşte şi:

Mumificarea, un ritual practicat încă de acum 9000 de ani. Care este METODA care se mai foloseşte şi astăzi – FOTO

Berlinul are un nou muzeu: exponatele sunt corpuri umane disecate şi plastifiate

Aproape 100 de cranii umane decoperite intr-un iaz din India

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase