Home » Cultură » Cum arată ”înfricoşătorul” IAD din jurul lumii. Ce se întâmplă după ce mori?

Cum arată ”înfricoşătorul” IAD din jurul lumii. Ce se întâmplă după ce mori?

Cum arată ”înfricoşătorul” IAD din jurul lumii. Ce se întâmplă după ce mori?
Publicat: 03.01.2017
Pentru majoritatea oamenilor iadul este un loc fierbinte unde oamenii răi sunt pedepsiţi, dar în jurul lumii există diferite descrieri pentru lumea de jos.

Dacă am trăi majoritatea timpului în locurile friguroase din Antarctica sau pe mare, ideea iadului fierbinte nu ar părea atât de rea. În mitologia nordică există  9 lumi, toate conectate de arborele cosmic numit Yaggdrasil. Una dintre lumi este Niflheim, iadul scandinavilor, un loc întunecat şi rece. Conform credinţei, această lume este păzită de fiica lui Loki, numită Hel, care conducea şi lumea Helheim, loc care era destinat oamenilor de rând, cei care nu au făcut lucruri îngrozitoare, dar nu au fost nici războinici care şi-au pierdut viaţa în luptă. 

Helheim era supravegheat de un vultur imens numit ,,Mâncătorul de cadavre”. Una dintre lumile de dincolo, numite Muspelheim, era plină de flăcări şi vulcani şi era condusă de giganţii de foc.  O altă lume din cele nouă este Agard, condusă de Odin. În interiorul ei se afla Valhalla şi aici ajungeau bravii războinici care mureau în urma luptelor. 

Zoroastrismul este una dintre cele mai vechi religii din lume. În prezent, în lume există câteva sute de mii de persoane care încă sunt adeptele acestei religii. Conducătorul suprem este Ahura Mazda. Zoroastrismul are un mod unic de descriere a vieţii de apoi. Odată moartă, o persoană trebui să meargă pe un pod care împarte lumea celor vii de cei morţi, dar trecerea se face în funcţie de comportamentul pe care persoana l-a avut în timpul vieţii.  Dacă a fost o persoană bună apare un pod luminat în capătul căruia se afla un spirit frumos numit Daena. Însă, dacă persoana era rea în timpul vieţii, podul va fi îngust şi tăios, iar la capătul lui se va afla demonul Vizaresh care aruncă persoana de pe pod, aceasta căzând în ,,Casa Minciunilor”, un loc în care persoanele sunt torturate şi hrănite cu mâncare stricată. 

Grecii antici credeau că iadul este o gaură imensă numită Tartarus, care a fost creată în acelaşi moment cu raiul şi Pământul. Aici erau aruncate persoanele care îi supărau pe zei şi fiecare primea o anumită pedeapsă. Sisif, spre exemplu, a trebuit să rotească un bolovan uriaş pe un deal pentru eternitate.

Sursa: Curiosity

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase