Home » Cultură » Scrisorile intime ale prinţesei Diana

Scrisorile intime ale prinţesei Diana

Scrisorile intime ale prinţesei Diana
Publicat: 07.01.2017
Scrisori intime ale prinţesei Diana în care povesteşte cu candoare despre tinerii prinţi Harry şi William, redactate de mână şi trimise către intendentul şef de la Palatul Buckingham, pe nume Cyril Dickman, vor fi scoase la licitaţie, notează Reuters.
Printul Harry avea „în mod constant probleme la şcoală”, dezvăluie Prinţesa Diana într-o serie de scrisori candide şi emoţionante.
 
Scrisorile, trimise către fostul intendent şef de la Palatul Buckingham Cyril Dickman, descriu, de asemenea, modul în care tânărul prinţ William îşi „copleşea” fratele „cu nesfârşite de îmbrăţişări şi săruturi”.
 
Corespondenţa scrisă de mână va fi vândută la licitaţie mai târziu. Totodată fotografii, felicitări de Crăciun şi tort sigilat în cutie de la nunta Reginei Elisabeta a II-a cu Prinţul Filip, Duce de Edinbugh, vor fi scoase la licitaţie.
 
Scrisorile fac parte dintre cele aproximativ 40 de loturi de la fosta moşie a domnului Dickman, teren care urmează să fie vândut.
 
Într-o scrisoare – redactată pe hârtie cu antetul Palatul Kensington – care datează din 20 septembrie 1984, Diana îi mulţumeşte domnului Dickman pentru „o felicitare frumoasă”, după naşterea prinţului Harry.
 
Prinţesa Diana a scris: „William îl adoră pe fratele lui mai mic şi îşi petrece tot timpul copleşindu-l pe Harry cu nesfârşite îmbrăţişări şi săruturi, abia lăsându-i pe părinţii săi să se aproapie!”. „Atmosfera de după naşterea acestui băieţel ne-a coplesit în totalitate şi abia pot respira, după numeroasele flori care sosesc aici şi împânzesc încăperile!”, adaugă Prinţesa Diana.
 
Într-o altă scrisoare, din data de 17 octombrie 1992, Prinţesa Diana scrie că tinerii prinţi „sunt bine şi se bucură de atmosferă din internat, cu toate că Harry intră în mod constant în necazuri!”.
 
Suma estimată pentru scrisori este între 300 şi 900 de lire sterline. Produsele sunt vândute de către familia defunctului intentent Dickman, care a lucrat la palat pentru mai mult de 50 de ani. Descris de casa de licitaţii Cheffins drept „un favorit al tuturor membrilor familiei regale”, intendentul şef a primit scrisori scrise de mână şi de la ceilalţi membri ai Casei Regale a Marii Bratnii, care datează de peste 30 de ani.
 
Această licitaţie include, de asemenea, scrisori ale Reginei Elisabeta a II-a, scrise pe hârtie cu antentul Castelului Windsor.
 
Într-una dintre aceste scrisori, Regina îi mulţumeşte domnului Dickman pentru „gândurile şi simpatia” sa, după moartea Reginei mamă. O cutie nedeschisă în care se află tort din ziua ceremoniei de nuntă a Reginei cu prinţului Philip, în 1947, este de aşteptat să se vândă pentru 200-300 de lire sterline.
 
De asemenea, mai multe tipuri de felicitări de Crăciun ale Reginei Elisabeta a II-a, precum şi ale Prinţesei Diana şi ale Prinţului de Wales, urmează să fie scoase la licitaţie.
 
Sursa: Mediafax
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase