Home » Cultură » David Bowie a aflat că suferă de cancer în fază terminală cu trei luni înainte de a muri

David Bowie a aflat că suferă de cancer în fază terminală cu trei luni înainte de a muri

David Bowie a aflat că suferă de cancer în fază terminală cu trei luni înainte de a muri
Publicat: 07.01.2017
David Bowie a descoperit că are cancer în fază terminală cu doar trei luni înainte de a muri, potrivit documentarului "David Bowie: The Last Five Years", ce va fi difuzat de BBC cu ocazia comemorării unui an de la trecerea în nefiinţă a starului, informează The Guardian.

Filmul „David Bowie: The Last Five Years”, programat să fie difuzat pe BBC2 sâmbătă, cu o zi înainte de data la care superstarul ar fi împlinit 70 de ani, atestă că Bowie a aflat că tratamentul cu citostatice urma să fie oprit în timp ce filma videoclipul pentru „Lazarus”. Aşadar, interpretarea pe care fanii au dat-o videoclipului pentru „Lazarus” nu este corectă, căci David Bowie nu ştia că va muri atunci când a filmat „Lazarus”, afirmă regizorul videoclipului Johan Renck.

Regizorul declară că a venit cu conceptul vizual, în care Bowie trebuia să se aşeze în patul de spital din raţiuni simbolice, legate de povestea biblică a lui Lazăr, neavând nicio legătură cu boala lui David Bowie. În 10 ianuarie 2016, David Bowie se stingea la Los Angeles, la două zile după împlinirea a 69 de ani şi lansarea în aceeaşi zi aniversară a albumului „Blackstar”.

Ultimii cinci ani din viaţa cântăreţului britanic David Bowie sunt subiectul unui nou documentar marca BBC, regizat de Francis Whately, ce va fi difuzat pe postul BBC Two cu ocazia împlinirii unui an de la moartea artistului. Filmul se axează pe ultimele două albume ale artistului, „The Next Day” şi „Blackstar”, dar şi pe musicalul „Lazarus”, care a fost reprezentat pe scena din Londra. Filmul documentar este regizat de Francis Whately, ca o continuare a documentarului său din 2013, „David Bowie: Five Years”, care a primit numeroase apreciere. Filmul prezintă noi interviuri şi videoclipuri ce vor fi făcute publice în premieră, potrivit BBC.

Documentarul va fi difuzat pe postul BBC Two şi va fi parte a evenimentelor ce vor marca împlinirea unui an de la moartea regretatului artist în ianuarie 2016, după o luptă cu cancerul. Un cântec nelansat a cappella al lui Bowie înregistrat pentru Lazarus va fi prezentat în filmul intitulat „David Bowie: The Last Five Years”. Printre cei care au lucrat la film se numără producătorul Tony Visconti care a lucrat cu Bowie şi muzicienii care au lucrat la albumele „The Next Day” şi „Blackstar”, care vor recrea câteva dintre ultimele sesiuni de înregistrări în studio. „Am sperat întotdeauna că voi face un nou film despre Bowie înrucât abia am reuşit să pătrundem la suprafaţa lucrurilor în primul film, dar nu mă aşteptam să fie atât de curând”, a declarat Whateley. „Cu toate acestea, uitându-mă la creativitatea extraordinară a lui Bowie de-a lungul ultimilor cinci ani ai vieţii sale am reexaminat opera sa şi am mers dincolo de viziunea simplistă că activitatea sa se baza doar pe schimbare – Bowie cameleonul. În locul acestei presupoziţii, mi-ar plăcea să arăt cum schimbările erau adesea superficiale, şi că temele esenţiale ale operei sale erau consistente – alienarea, moartea şi faima.”

Printre evenimentele ce vor marca trecerea unui an de la moartea vedetei se numără şi „Bowie at the BBC”, ce va fi difuzat de BBC Four, o compilaţie cu imagini rare din arhiva lui Bowie conţinând concerte şi interviuri la BBC, pe o perioadă de peste 40 de ani. Radio 2 va dedica un documentar hit-ului lui Bowie „Life On Mars”, în timp ce 6 Music va marca ceea ce ar fi fost cea de-a 70-a aniversare a lui Bowie, duminică, 8 ianuarie, cu o zi de emisiuni dedicate artistului. David Bowie a fost cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a câştigat numeroase premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii şi cunoscut pentru reinventarea periodică a stilului său, Bowie este considerat un influent inovator în muzică.

David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură. El a fost, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără „Space Oddity” (1969), „The Man Who Sold the World” (1970), „Ziggy Stardust” (1972), „Aladdin Sane” (1973), „Station to Station” (1976), „Let’s Dance” (1983), „The Buddha of Suburbia” (1993) şi „Earthling” (1997). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 150 de milioane de copii pe plan mondial. Cel mai recent material discografic, al 28-lea din carieră, intitulat „Blackstar”, a fost lansat pe 8 ianuarie, ziua în care artistul a împlinit vârsta de 69 de ani. Muzicianul britanic David Bowie a murit pe 10 ianuarie, după o luptă de 18 luni cu cancerul.

Sursa: Mediafax

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

David Bowie, cameleonul pop-rock-ului britanic care a încântat o lume întreagă – VIDEO

Motivul pentru care a murit David Bowie

O şuviţă de păr a lui David Bowie, tăiată de perucherul de la Muzeul Figurilor de Ceară, în licitaţie

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase