Home » Cultură » Legiştii au stabilit cauza decesului celebrului star pop George Michael

Legiştii au stabilit cauza decesului celebrului star pop George Michael

Legiştii au stabilit cauza decesului celebrului star pop George Michael
Publicat: 07.03.2017
Înmormântarea artistului nu a avut încă loc, la 10 săptămâni de la decesul acestuia, petrecut pe 25 decembrie, anul trecut.

Superstarul pop George Michael a murit din cauze naturale, potrivit medicilor legişti. Astfel, Darren Salter, medic legist senior din Oxfordshire, a stabilit că vedeta suferea de cardiomiopatie dilatativă şi avea ficatul gras, informează BBC.

Cântăreţul a murit la vârsta de 53 de ani, de Crăciun, în casa sa din Goring-on-Thames, Oxfordshire, relatează Mediafax.

Poliţiştii din Thames Valley au declarat iniţial că moartea artistului era inexplicabilă, dar nu suspectă şi că datele primei examinări post-mortem au fost „neconcludente”.

Medicul legist a spus într-o declaraţie: „Cercetările în cazul morţii lui George Michael s-au încheiat şi au fost primite datele finale ale raportului medico-legal. Cum raportul confirmă că moartea a intervenit în urma unor cauze naturale, fiind cauzată de cardiomiopatie dilatativă combinată cu ficatul gras, investigaţia se opreşte aici şi nu mai este nevoie de alte anchete suplimentare.”

„Nu vor mai fi furnizate informaţii suplimentare, iar familia artistului a solicitat mass-mediei şi publicului să le fie respectată intimitatea”, a mai declarat medicul legist.

Potrivit British Heart Foundation, cardiomiopatia dilatativă este o afecţiune care cauzează slăbirea muşchiului inimii, care se întinde şi se subţiază, devenind incapabil să pompeze sânge în corp în mod eficient. Miocardita se referă la inflamarea muşciului inimii.

Managerul lui George Michael declarase anterior că superstarul a murit în urma unei insuficienţe cardiace. Purtătorul de cuvânt al lui Geroge Michael a anunţat că superstarul s-a stins din viaţă „în pace, linişitit, în reşedinţa sa”, pe 25 decembrie 2016.

Deşi era într-o stare de sănătate precară, potrivit relatărilor surselor apropiate superstarului, George a continuat să facă planuri pentru sezonul sărbătorilor de iarnă şi urma să-şi petreacă Crăciunul alături de partenerul său, Fadi Fawaz, cel care i-a găsit trupul neînsufleţit, în prima zi de Crăciun.

Potrivit The Daily Mirror relatează, artistul avea în pregătire alte două albume, aproape finalizate, unul cu titlul provizoriu „Extended Plaything” şi altul tot cu un titlu provizoriu, „White Light”, care este, de asemenea, titlul unei melodii pe care George Michael a lansat-o în 2012. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Moştenirea neaşteptată lăsată de George Michael

A murit George Michael, la vârsta de 53 de ani. Care a fost cauza decesului?

A murit doctorul care a inventat celebra manevră Heimlich

Controversele din jurul morţii lui Stalin. Care a fost cauza decesului cunoscutului lider sovietic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase