Home » Cultură » Ritualul fascinant din Papua Noua Guinee care onorează morţii – GALERIE FOTO

Ritualul fascinant din Papua Noua Guinee care onorează morţii – GALERIE FOTO

Ritualul fascinant din Papua Noua Guinee care onorează morţii – GALERIE FOTO
Publicat: 26.03.2017
Arta din insula Noua Irlandă din Pacificul de Sud se concentrează în mod tradiţional pe ceremonii funerare care onorează sufletele celor morţi.

Aceste ceremonii produc printre cele mai fascinante măşti şi figuri din Pacificul de Sud, acestea provenind din insulele Tabar ale Noii Irlande în Papua Noua Guinee, relatează The Vintage News.

Ceremoniile Malagan sunt cele mai populare dintre cele multe evenimente culturale care au loc în cultura „malagan”. Termenul „malagan” se referă la o serie de ceremonii şi forme de artă vizuale asociate cu aceste ceremonii. În galeria foto de mai jos sunt prezentate câteva exemple:

Atunci când o familie decide că este timpul să înceapă o serie de ceremonii pentru a-şi onora ruda decedată, angajează un artist pentru a sculpta măşti, statuete şi alte sculpturi complexe care pot încorpora mai multe figuri. Fiecare obiect este un aranjament complex de simboluri, aduse laolaltă într-un întreg.

Pregătirea unei astfel de ceremonii poate dura de la luni la ani de zile. În acest timp sunt organizate mai multe dansuri şi festivităţi. Ceremoniile au loc după o anumită perioadă de doliu.

Scopul acestor ceremonii este de a trimite sufletele celor decedaţi pe tărâmul morţilor. Nu toate sculpturile portretizează decedatul, ci ilustrează relaţia acestuia cu strămoşii. 

Sunt mai multe grupuri de sculpturi: figuri verticale (“kobokobor”), figuri orizontale (“murumarua”), figuri compuse (“eikuar”) şi măşti (“tatanua,” “miteno” şi “wanis”).

Masca “tatanua“ reprezintă spiritele celor morţi care intră în măşti şi participă la dansurile din timpul ceremoniei. În mod tradiţional, sculpturile malagan sunt realizate pentru a fi folosite o singură dată, urmând apoi să fie distruse. Doar măştile şi instrumentele muzicale în timpul ceremoniilor sunt păstrate pentru utilizări viitoare.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cele mai bizare ritualuri de înmormântare

Top 10 – Traditii si obiceiuri bizare

„Bagheta magică” folosită acum 9.000 de ani într-un ritual straniu. Istoricii se declară uluiţi de această descoperire

Ritualul MACABRU practicat de un trib din Indonezia. Ce se întâmplă cu cadavrele fiecărui membru al comunităţii o dată la 3 ani

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase