Home » Cultură » În munţii Himalaya va fi refăcut atelierul de vară al pictorului rus Nicholas Roerich

În munţii Himalaya va fi refăcut atelierul de vară al pictorului rus Nicholas Roerich

În munţii Himalaya va fi refăcut atelierul de vară al pictorului rus Nicholas Roerich
Publicat: 23.05.2017
Guvernul statului Himachal Pradesh din nordul Indiei a acordat 700.000 de rupii (10.500 de dolari) pentru refacerea studioului de lucru al pictorului rus Nicholas Roerich (1874-1974) de pe Valea Lahaul din Himalaya, a anunţat Tsering Dorjee, un renumit tibetolog şi prieten apropiat familiei Roerich, pentru care India a devenit a doua patrie.

Pentru conservarea acestui patrimoniu, în anul 2016, în Lahaul a fost creată comunitatea Roerich, care în prezent se ocupă de restaurarea fostului atelier de vară al lui Vicholas Roerich din apropiere de Keylong – centrul administrativ al districtelor Lahaul şi Spiti, aflat la 120 km distanţă de graniţa Indiei cu China, informează Rador.

Potrivit afirmaţiilor lui Tsering Dorjee, în primă fază va fi refăcut studioul în care Roerich şi-a realizat lucrările în verile anilor 1929-1931. Aici au fost realizate zeci de peisaje din zona Keylong. Tot în acest studio au fost adunate materialele din expediţiile efectuate pe Himalaya. „Studioul urmează să fie decorat cu peste 30 de reproduceri ale tablourilor lui Nicholas Roerich şi fotografii din arhiva familiei ruse, donate de Comunitatea Roerich din Estonia, care, în anul 2012, a iniţiat acest proiect cu sprijinul Ambasadei Rusiei din India” – a declarat Dorjee. Expoziţia formată din tablouri, documente şi fotografii ar urma să aducă la cunoştinţa vizitatorilor Keylongului despre această etapă de viaţă din Himalaya şi despre creaţiile familiei Roerich şi despre expediţiile montane ale cercetătorilor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase