Home » Cultură » Tururi ale Bucureştiului cu tema Primul Război Mondial. Ce monumente pot fi vizitate

Tururi ale Bucureştiului cu tema Primul Război Mondial. Ce monumente pot fi vizitate

Tururi ale Bucureştiului cu tema Primul Război Mondial. Ce monumente pot fi vizitate
Publicat: 13.06.2017
Asociaţia Istoria Artei organizează, în perioada 17 iunie - 1 iulie, o serie de tururi ghidate, parte din proiectul cultural "De la Marele Răzbel la Marea Unire: fapte de vitejie, consemnări, monumente".

Programul tururilor:

17 iunie, ora 11.00, Arcul de Triumf şi Ultimul străjer al Capitalei (Băneasa)

18 iunie, ora 11.00, Leul şi Monumentul Infanteristului (Cotroceni)

24 iunie, ora 11.00, Mormântul Eroului Necunoscut (Parcul Carol I)

25 iunie, ora 11.00, Cimitirul Ghencea Militar

1 iulie, ora 11.00, Cimitirul Bellu Militar

Participarea este gratuită, în limita a 30 de locuri la fiecare eveniment, cu o înscriere în prealabil la adresa de email [email protected]

De la debutul proiectului, au avut loc evenimente care au evocat personalităţi precum generalul Radu R. Rosetti, prinţesa Nadeja Ştirbey, sculptorul Spiridon Georgescu, conferinţepe tema Primului Război Mondial, ateliere educative şi de lectură publică, tururi ghidate.

Proiectul cultural „De la Marele Răzbel la Marea Unire” vizează cercetarea istoricului unor monumente de for public ridicate în onoarea eroilor, comemorarea eroilor şi a faptelor lor, identificarea mărturiilor din scrisori, jurnale, arhive de familie, conceperea şi publicarea unor materiale informative, identificarea problemelor monumentelor publice, propunerea unor soluţii de protejare şi promovare a patrimoniului, organizarea de evenimente culturale pentru diferite categorii de vârstă.

Programul următoarelor evenimente:

10 – 11 iunie – Atelier pentru copii „De la Marele Răzbel la Marea Unire” – la Street Delivery, sâmbătă între 17.00 şi 19.00 şi duminică între 11.00 şi 13.00;

17 iunie – O nouă serie de tuturi ghidate începând cu Arcul de Triumf;

17 iunie – Istoria Moşiei Chitila – Mogoşoaia, de la ora 16.00, la Centrul de cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului”, Mogoşoaia;

24 iunie – Familia Bibescu – Basarab Brâncoveanu în Primul Război Mondial, de la ora 16:00, la Centrul de cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului”, Mogoşoaia.

Asociaţia Istoria Artei a fost înfiinţată în 2011 cu scopul dezvoltării de programe educative non-formale culturale, de istorie şi istoria artei în vederea conştientizării valorilor cultural-artistice şi a patrimoniului naţional şi internaţional.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 

Sexul în timpul Primului Război Mondial: sute de tineri stăteau zilnic la coadă pentru un moment de plăcere

”Abatorul” – lupta care a lăsat în urmă un milion de victime în Primul Război Mondial

5 inovaţii militare din Primul Război Mondial care au schimbat faţa războiului pentru totdeauna

România în Primul Război Mondial, eşecul primelor bătălii

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase