Home » Cultură » Centrul futurist ”Brâncuşi”, cu pavilion subteran, se construieşte cu 5 milioane de euro

Centrul futurist ”Brâncuşi”, cu pavilion subteran, se construieşte cu 5 milioane de euro

Centrul futurist ”Brâncuşi”, cu pavilion subteran, se construieşte cu 5 milioane de euro
Publicat: 07.12.2017
Centrul futurist ”Brâncuşi” se construieşte în curtea Muzeului de Artă din Craiova, contractul cu firma care a câştigat lucrarea fiind semnat miercuri. Proiectul se ridică la circa 5 milioane de euro şi prevede pavilion subteran şi o construcţie de sticlă ce cu imaginea Ovoidului.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a semnat, miercuri, contractul cu asocierea de firme care a câştigat licitaţia publică pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor de construire a Centrului Internaţional „Constantin Brâncuşi“, contract cu o valoare totală de aproximativ 5 milioane de euro, inclusiv TVA, informează Mediafax.
 
Contractul privind lucrările de construcţii pentru proiectul „Centrul Internaţional «Constantin Brâncuşi» – Centru Turistic Interactiv” a fost atribuit, prin licitaţie publică, asocierii formate din societăţile Manelli Impresa S.R.L. – Scotta S.R.L., ambele din Italia, şi are prevăzută o durată de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
 
Complexul muzeal va cuprinde o galerie subterană cu suprafaţa de aproape 1.200 de metri pătraţi, cu ateliere de discurs şi de creaţie, săli de spectacol, de conferinţe şi de expoziţie, iar la suprafaţă – o prismă din sticlă, cu înălţimea de peste 12 metri, conţinând interpretări la scară mare ale operelor brâncuşiene „Ovoidul” şi „Pasărea Măiastră”.
 
„Suntem foarte preocupaţi de finalizarea acestei investiţii, care constituie nu doar un obiectiv însemnat pentru noi, pentru Consiliul Judeţean Dolj, ci şi un proiect reprezentativ la nivel naţional, pentru că vorbim despre un complex cultural dedicat în întregime unuia dintre cei mai cunoscuţi şi mai valoroşi artişti români, inegalabilul Constantin Brâncuşi. Cu atât mai ataşaţi suntem de acest demers cu cât Muzeul de Artă Craiova, în vecinătatea căruia va fi edificat centrul internaţional, deţine în patrimoniul său şase opere ale marelui sculptor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, la conferinţa de semnare a contractului de execuţie.
 
La eveniment au mai participat vicepreşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile şi membri ai echipei de implementare a proiectului.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase