Home » Cultură » „The Post”, de Steven Spielberg, iniţial interzis în Liban, va fi difuzat în cinematografe

„The Post”, de Steven Spielberg, iniţial interzis în Liban, va fi difuzat în cinematografe

„The Post”, de Steven Spielberg, iniţial interzis în Liban, va fi difuzat în cinematografe
Publicat: 18.01.2018
Lungmetrajul "The Post: Secretele Pentagonului/ The Post", de Steven Spielberg, cu Meryl Streep şi Tom Hanks, care a fost iniţial interzis în Liban, cu câteva zile înainte de premiera care urma să aibă loc la Beirut, va fi difuzat în cele din urmă în cinematografele din această ţară, transmite AFP.
O sursă din comisia de cenzură a declarat, luni, că filmul a fost interzis din cauza unei liste de „boicotare a Israelului”. Spielberg s-ar afla pe această listă de când a lansat filmul premiat cu Oscar „Lista lui Schindler/ Schindler’s List” (1993), unele scene din acest lungmetraj fiind turnate în Ierusalim, informează Mediafax.
 
Chestiunea interzicerii noului film al lui Spielberg a fost apoi transferată ministrului libanez de Interne, care a hotărât în cele din urmă să anuleze decizia comisiei de cenzură, a anunţat un oficial, miercuri.
 
AFP scrie că nu se întâmplă des ca ministrul libanez de Interne să nu semneze deciziile emise de comisia de cenzură.
 
Compania Italia Film, care se ocupă de distribuţia filmului „The Post” în Liban, a anunţat că pelicula va avea premiera joi în cinematografele din Beirut. Filmul va fi distribuit ulterior în toată ţara.
 
O sursă din comisia de cenzură declara, luni, că decizia este uimitoare, pentru că, în ultimii trei ani, cel puţin cinci filme regizate sau produse de Spielberg au fost acceptate de cenzori şi abia acum s-a vorbit despre includerea acestuia pe „lista de boicotare” a Israelului. Atât „Marele uriaş prietenos/ The BFG” (2016), cât şi „Podul spionilor/ Bridge of Spies” (2015) – două dintre cele mai recente filme regizate de Spielberg – au fost difuzate în cinematografele libaneze.
 
Filmul „The Post” prezintă culisele publicării, în 1971, în The Washington Post a „Pentagon Papers” (documentele Pentagonului, n.r.), care prezentau minciunile privind implicarea SUA în războiul din Vietnam. Meryl Streep joacă rolul lui Katharine Graham, publisherul ziarului, iar Tom Hanks, pe cel al editorului Ben Bradlee.
 
Producţia Fox „The Post: Secretele Pentagonului/ The Post” se află, în prezent, pe poziţia a doua în box office-ul nord-american de weekend, cu încasări de 27,5 milioane de dolari.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase