Home » Cultură » Mai multe manuscrise originale ale lui Stephen King au fost distruse

Mai multe manuscrise originale ale lui Stephen King au fost distruse

Mai multe manuscrise originale ale lui Stephen King au fost distruse
Publicat: 20.01.2018
Mai multe manuscrise originale ale unor romane de Stephen King, aflate la o librărie locală din Bangor, Maine (SUA), au fost distruse într-o inundaţie, informează nme.com.

Librăria Gerald Winters And Son a pierdut aproape 90% din cărţile aflate în inventar – aproximativ 2.000 de volume – în urma inundaţiei, provocată de spargerea unei ţevi, scrie Mediafax.

Publicaţia The Bangor Daily News a scris că mai multe clădiri din zonă au fost afectate.

Printre volumele distruse în inundaţie se numără manuscrise ale lui Stephen King, ediţii princeps şi ediţii limitate ale unor cărţi. Printre acestea se află manuscrisele originale ale romanelor „Cadillacul lui Dolan/ Dolan’s Cadillac”, „Maximum Overdrive” şi „Ochii dragonului/ The Eyes Of The Dragon”.

Compania Gerald Winters And Son şi-a mutat sediul în Bangor în 2006, pentru a fi mai aproape de King, care locuieşte la o distanţă de circa 250 de kilometri, în Portland, Maine. Proprietarii companiei se ocupă de colecţia lor de lucrări literare ale lui King de peste 20 de ani.

King s-a declarat „oripilat” de incident şi a spus că va încerca să afle cum îi poate ajuta pe proprietari.

Stephen King, un maestru al genului horror, a scris peste 40 de cărţi şi 200 de povestiri. El a câştigat premiul World Fantasy, premiul Bram Stoker şi premiul O. Henry. În 2003, Stephen King a primit medalia Fundaţiei Naţionale de Carte, pentru contribuţia sa remarcabilă la literatura americană. Numeroase poveşti scrise de King, precum „The Shining” şi „Carrie”, au stat la baza producerii unor pelicule hollywoodiene de succes.

Cărţile sale s-au vândut în peste 350 de milioane de copii în lumea întreagă.

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase