Home » Cultură » Un tablou de Picasso a fost scos la licitaţie. Suma imensă la care a fost evaluat

Un tablou de Picasso a fost scos la licitaţie. Suma imensă la care a fost evaluat

Un tablou de Picasso a fost scos la licitaţie. Suma imensă la care a fost evaluat
Publicat: 31.01.2018
Un tablou de Pablo Picasso, "Femme au beret et a la robe quadrillee (Marie-Therese Walter)", evaluat la 50 de milioane de dolari, va fi scos la licitaţie pe 28 februarie, la casa Sotheby's din Londra, transmite AFP.

Opera de artă a fost expusă marţi la o galerie din Hong Kong, unde va rămâne până vineri. Tabloul va mai fi expus la Taipei, New York şi Londra, unde va fi scos la vânzare la Licitaţia de artă modernă şi impresionistă organizată de casa Sotheby’s, potrivit Mediafax.

Pictura este o descriere colorată şi unghiulară a iubitei franceze a lui Picasso. Walter a fost amanta şi muza lui Picasso, iar relaţia lor a început pe când ea avea 17 ani. Femeia s-a sinucis în 1977, la patru ani după moartea pictorului.

Picasso a realizat acest portret la câteva luni după capodopera „Guernica”, în 1937, în timp ce în Spania era război civil.

Portretul explorează relaţia sa cu Walter, în timp ce pictorul deja începuse o aventură cu artista franceză Dora Maar, potrivit Sotheby’s.

Trăsăturile Dorei Maar au fost subiectul unui alt tablou devenit celebru, mult mai sumbru, realizat în acelaşi an, „The Weeping Woman”.

O serie de 100 de gravuri create de Picasso, ce prezintă obsesiile sale erotice, dar şi conflictele politice din anii 1930, a fost vândută pentru 1,9 milioane de euro la o licitaţie organizată la Paris în noiembrie 2017.

Picasso deţinea recordul pentru cel mai scump tablou cumpărat la o licitaţie – „The Women of Algiers (Version 0)”, vândut pentru 179,4 milioane de dolari la casa Christie’s din New York, în 2015.

Însă, în noiembrie 2017, recordul a fost doborât de tabloul „Salvator Mundi”, de Leonardo da Vinci, care a fost vândut la licitaţie, la New York, pentru 450,3 milioane de euro.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase