Home » Cultură » O carte pe zi: „Origini”, de Dan Brown – autor care nu mai trebuie prezentat cititorului român

O carte pe zi: „Origini”, de Dan Brown – autor care nu mai trebuie prezentat cititorului român

O carte pe zi: „Origini”, de Dan Brown – autor care nu mai trebuie prezentat cititorului român
Publicat: 12.04.2018
Ce să fi făcut ca acest cel din urmă roman al lui Dan Brown să fie socotit cel mai bun dintre cele pe care le-a scris şi pe deasupra să fi fost pus de Vatican pe lista cărţilor care ar trebui interzise?

Dan Brown nu mai trebuie prezentat cititorului român, îl cunoaşte ca autor al precedentelor bestselleruri „Codul lui da Vinci”, „Îngeri şi Demoni”, „nferno” sau „Simbolul pierdut”. Romanele lui au fost publicate în 54 de limbi, vândute în mai mult de 200 de milioane de exemplare, iar ecranizările s-au bucurat de un succes similar. În 2005, revista Time îl desemna ca fiind unul dintre cei mai influenţi 100 de oameni din lume. De curând a apărut şi la noi cele mai recent roman al său, „Origini”, despre care se spune că ar fi cea mai bună carte scrisă de Dan Brown până acum.

Ce să fi făcut ca acest cel din urmă roman al său să fie socotit cel mai bun şi pe deasupra să fi fost pus de Vatican pe lista cărţilor care ar trebui interzise?

Înainte de toate, romanul încearcă să răspundă la două întrebări esenţiale pe care omenirea şi le tot pune de milenii: De unde venim? Şi unde ne ducem?

Eroul este acelaşi profesor american Robert Langdon, specialist în simboluri. De astă dată este invitat de Muzeul Guggenheim din Bilbao la ceremonia de dezvăluire a unei invenţii care „va schimba faţa ştiinţei pentru totdeauna”. Gazda evenimentului este fostul său student Edmond Kirsch, ajuns milionar în urma unor realizări în domeniul computerelor. El urmează să-şi prezinte descoperirea care răspunde celor două întrebări fundamentale, ce poate răsturna total concepţiile fundamentale ale tuturor religiilor. Dar Edmond Kirsch este asasinat, iar profesorul american e implicat într-o aventură contra cronometru pentru a dezvălui lumii ce realizase fostul său student şi pentru a rămâne el însuşi, în acelaşi timp, în viaţă. Acţiunea thrillerului implică imense forţe politice şi ecleziastice ce poartă cititorul la Madrid, în palatele regale şi mai ales la Barcelona, în şi în jurul celebrei catedrale Sagrada Familia.

Citeşte continuarea pe Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase