Home » Cultură » Descoperă Acum: De ce sângele este roşu, iar venele albastre? Străzile din Tokyo, pavate cu panouri solare, iar preţul unui kilometru va fi mult mai ieftin ca în România

Descoperă Acum: De ce sângele este roşu, iar venele albastre? Străzile din Tokyo, pavate cu panouri solare, iar preţul unui kilometru va fi mult mai ieftin ca în România

Publicat: 16.06.2018
Câteodată sângele poate părea albastru prin piele. Probabil unii au auzit că sângele este albastru în vene pentru că se întoarce în plămâni, nefiind oxigenat.
Savanţii au prezis că „zona moartă” – o zonă cu nivel de oxigen scăzut în care viaţa marină poate dispărea – din Golful Mexicului va ajunge la dimensiuni colosale, depăşind 14.000 de kilometri pătraţi.
 
Autorităţile japoneze doresc să introducă „străzi solare” în Tokyo care vor colecta energia de la soare cu ajutorul panourilor solare instalate sub şosea. Pe termen lung, demersul are miza de a transforma metropola într-un loc mai ecologic.
 
Cel mai mare aisberg de pe planetă a început să se dezintegreze după o călătorie de 18 ani din Antarctica către Ecuator. 
 
În ultimele decenii, scorul general al IQ-ului a scăzut. Studiile anterioare au arătat că oamenii au devenit mai inteligenţi în prima parte a secolului trecut, un tipar care a fost numit efectul Flynn.
 
Acestea au fost subiectele Descoperă Acum ale săptămânii pe care le puteţi urmări în video de mai sus, iar mai jos puteţi citi materialele pe larg:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase