Home » Cultură » Concertul dedicat laureatului premiului Nobel pentru pace a fost anulat din lipsă de fonduri

Concertul dedicat laureatului premiului Nobel pentru pace a fost anulat din lipsă de fonduri

Concertul dedicat laureatului premiului Nobel pentru pace a fost anulat din lipsă de fonduri
Publicat: 06.07.2018
Ediţia din 2018 a concertului organizat anual, în luna decembrie, în onoarea laureatului premiului Nobel pentru pace va fi anulată, din lipsă de fonduri, după ce principalul sponsor al evenimentului s-a retras, informează site-ul oficial al show-ului.
Tradiţionalul concert are loc pe 11 decembrie, la o zi după ce laureatul Nobel pentru pace îşi primeşte premiul, dar, anul acesta, sponsorul principal, lanţul de supermarketuri Rema 1000 din Norvegia, s-a retras, scrie Mediafax.
 
Informaţia a fost făcută publică printr-un comunicat comun de Institutul Nobel, filiala norvegiană a Warner Bros. şi compania Gyro Event.
 
Audienţele TV pentru concert, realizat exclusiv din sponsorizări private, au scăzut, în contextul dezvoltării telefoanelor inteligente, iar organizatorii se gândesc la noi platforme media.
 
De-a lungul anilor, peste 100 de vedete, de la Whitney Houston la Lady Gaga, au cântat în concertul organizat la arena Spektrum din Oslo, din 1994.
 
În 2017, când laureatul premiului Nobel pentru pace a fost Campania internaţională pentru eliminarea armelor nucleare (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons), evenimentul a fost găzduit de actorul David Oyelowo şi i-a avut ca invitaţi, printre alţii, pe John Legend şi Zara Larsson.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase