Home » Cultură » Expoziţia temporară „Mircea cel Bătrân – 600” la MNIR

Expoziţia temporară „Mircea cel Bătrân – 600” la MNIR

Expoziţia temporară „Mircea cel Bătrân – 600” la MNIR
Publicat: 04.08.2018
Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) anunţă deschiderea expoziţiei temporare „Mircea cel Bătrân – 600”. Vernisajul va avea loc joi, 9 august 2018, începând cu ora 16:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, sector 3, Bucureşti.
Organizarea la Muzeul Naţional de Istorie a României, în 2018, a unei expoziţii dedicate epocii lui Mircea cel Bătrân, ca şi a celei care a precedat-o, consacrată moştenirii istorice a lui Ştefan cel Mare al Moldovei, se înscrie în seria de evenimente menite să celebreze Centenarul Desăvârşirii Unităţii Naţionale a românilor, cei doi mari principi ai Veacului de Mijloc contribuind într-o manieră hotărâtoare la crearea temeliei edificiului statal românesc pe care s-a înălţat construcţia statală modernă a naţiunii române, desăvârşită în 1918.
 
Mircea I, intrat în istorie ca „cel Bătrân”, era reprezentantul celei de-a patra generaţii de principi veniţi în fruntea unui stat foarte tânăr care şi-a dobândit independenţa cu numai cinci decenii înainte de urcarea lui pe tron, prin calităţile sale personale a reuşit să ridice ţara la rangul de putere regională. Domnia sa, întinsă pe aproape 32 ani, a fost decisivă în structurarea şi consolidarea Ţării Româneşti pe toate planurile.
 
Continuarea pe Rador.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase