Home » Descopera in Romania » România – recomandarea unui site străin pentru următoarea vacanţă: „Este una dintre ţările cele mai misterioase şi frumoase din Europa” – GALERIE FOTO

România – recomandarea unui site străin pentru următoarea vacanţă: „Este una dintre ţările cele mai misterioase şi frumoase din Europa” – GALERIE FOTO

Publicat: 12.01.2016
Un site din străinătate, Bright Side, a făcut o recomandare de vacanţă cititorilor săi, iar destinaţia este chiar frumoasa noastră Românie.

Descrierea realizată de cei de la Bright Side pentru ţara noastră este una demnă de fală: „România: una dintre ţările cele mai misterioase şi frumoase din Europa. Străzile sale pavate, pădurile misterioase şi clădirile bine pătrunse de spiritul medieval vă vor captiva. Această ţară vă va fascina cu frumuseţea sa umilă, Carpaţii semeţi şi fresce vechi ale mănăstirilor ortodoxe. Cel mai de preţ lucru al României sunt castelele medievale magnifice, conform legendei, Contele Dracula a trăit în unul din ele.” 

Articolul este urmat de o serie de fotografii, toate realizate în cele mai frumoase locuri pe care le are România şi de recomandarea conform căreia: „Dacă doriţi o călătorie în trecutul captivantei Europei, îndemnul echipei Bright Side este să vizitaţi această ţară pitorească, unde fiecare colţ respiră istorie şi legende”. 

Biertanul face parte dintre primele aşezări germane de saşi din Ardeal. Complexul arhitectural medieval este alcătuit din biserica şi centura de fortificaţii, fiind amplasat în centrul aşezării, pe un deal. 

Cascada Bigăr, monument al naturii, este una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din lume. Cascada este formată de un izvor de apă subterană care se scurge pe un perete calcaros, de forma unui con, înalt de aproximativ 7-8 metri, acoperit integral de muşchi.

Castelul Bran este un monument istoric şi arhitectonic situat în Pasul Bran-Rucăr, la 30 de kilometri de Braşov. Legenda spune că aici îşi avea reşedinţa Contele Dracula. 

Castelul Hunedoarei, numit şi Castelul Corvinilor, al Corvineştilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinaţii de basm din Europa”.

Castelul Hunedoarei este cea mai mare construcţie medievală cu dublă funcţionalitate (civilă şi militară) din România aflată încă „în picioare”.

Castelul Peleş din Sinaia, reşedinţa de vară a regilor României, a fost construit la dorinţa regelui Carol I al României (1866 – 1914), după planurile arhitecţilor Johannes Schultz, Carol Benesch şi Karel Liman, şi a fost decorat de celebrii decoratori J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz şi Bernhard Ludwig din Viena.

Masivul Ceahlău este cel mai înalt din Munţii Bistriţei din grupa Carpaţilor Moldo-Transilvani, fiind totodată şi unul din munţii cu cea mai mare importanţă turistică din România. 

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase