Home » Descopera in Romania » 12 sate frumoase din România, perfecte pentru vacanţa de Paşte

12 sate frumoase din România, perfecte pentru vacanţa de Paşte

Publicat: 30.04.2016
Frumuseţea satelor româneşti este lăudată în întreaga lume, însă de multe ori uităm de acest lucru.

Din acest motiv, Sărbătorile Pascale, moment de introspecţie şi linişte sufletească, reprezintă momentul perfect în care să ne petrecem câteva zile în satele româneşti, păstrătoare de datimi strămoşeşti.

1. Şirnea, Braşov
Micul sat Şirnea din judeţul Braşov, o aşezare a păstorilor de la poalele Munţilor Piatra Craiului, la o altitudine de 1244 de metri, ascunde multe comori ale vieţii satului românesc de altă dată.


2. Sângeorgiu de Mureş
Comuna Sângeorgiu de Mureş este aşezată la zonă de confluenţă între dealurile subcarpatice, lunca Mureşului şi Câmpia Transilvaniei, are o vechime de peste 700 de ani şi dispune de Băile Sărate, cu efecte terapeutice, recunoscute atât în ţară cât şi în străinătate.


3. Comuna Vorona,  judeţul Botoşani
Aşezarea la întretăierea unor vechi şi importante drumuri comerciale a constituit şi constituie o oportunitate deosebită pentru dezvoltarea economică a localităţii. Nu întâmplător, în centrul comunei, din timpuri străvechi se desfăşoară în fiecare marţi un târg săptămânal.


4. Comuna Ciocăneşti, judeţul Suceava
Comuna turistică Ciocăneşti, declarată comună-muzeu datorită caracterului său unitar şi unic în ţară şi în lume prin motivele naţionale tradiţionale, sculptate pe faţadele caselor majorităţii gospodarilor, se identifică drept o oază de frumuseţe tradiţională în România şi chiar în întreaga Europă.


5. Tulgheş, judeţul Harghita
Printre atracţiile principale din Tulgheş se află Bisericuţa de lemn din anul 1790, „Cimitirul eroilor din primul razboi mondial”, „Cuptorul de var” de la Valea Frumoasa sau „Casa cu ceas”.

Vezi continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase