Home » Descopera in Romania » Una din dintre cele mai frumoase regiuni ale României

Una din dintre cele mai frumoase regiuni ale României

Una din dintre cele mai frumoase regiuni ale României
Publicat: 03.11.2016
Despre Maramureş se zice că este una dintre cele mai frumoase regiuni ale României. Aici tradiţiile încă se păstrează şi turismul local promovează comori care nu pot fi găsite în altă parte a ţării.

Maramureşul este unic datorită stilului de viaţă clasic românesc, care pune accent pe obiceiuri, religie şi o cultură aparte. În combinaţie cu peisajele rurale demne de admirat, această regiune a devenit regina frumuseţilor autohtone.

Vezi aici GALERIA FOTO

Oraşul Borşa

Borşa este al treilea cel mai mare centru urban al judeţului Maramureş, din punct de vedere demografic, cu o populaţie de peste 27.000 de locuitori. Aici, turismul este foarte bine dezvoltat, iar călători din toate colţurile lumii vin să experimenteze tradiţiile şi obiceiurile vechi maramureşene.

Staţiunea Borşa atrage foarte mulţi turişti pasionaţi de ski datorită multitudinii de pârtii pentru sporturile de iarnă pe diverse grade de dificultate. Aici se află şi una dintre cele mai înalte trambuline naturale din Europa (de 113 m), pe care se pot face sărituri cu schiurile.

De asemenea, în staţiune se pot găsi şi izvoare cu ape minerale bicarbonatate, calcice, magneziene şi feruginoase, mofete şi ieşiri vulcanice în pământ, folosite în tratarea diverselor afecţiuni renale şi a bolilor pulmonare.

Borşa se află la 47°39′ latitudine nordică şi 24°39′ longitudine estică şi se întinde pe o suprafaţă de 47 482 ha. Lungimea localităţii de-a lungul şoselei care o străbate este de 52 km, fiind una dintre cele mai lungi aşezări din ţară. Căile de acces sunt reprezentate de DN1C, DN18 şi DN17, aeroporturile din Baia Mare, Cluj-Napoca sau Suceava şi liniile feroviare din apropiere, plus maxi-taxi.

Sursa: Jurnal MM

Citeşte şi:

Vartelnita – jud. Maramures

Valea Vinului – Viseul de Sus – jud. Maramures

Muzeul Etnografic al Maramuresului – Sighetu Marmatiei – jud. Maramures

Mocanita – Valea Vaserului – jud. Maramures

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase