Home » Descopera in Romania » Un irlandez s-a stabilit în România pentru a promova comorile Maramureşului

Un irlandez s-a stabilit în România pentru a promova comorile Maramureşului

Publicat: 15.02.2017
Peter Hrley s-a născut în Irlanda, în 1968 şi, după cum spune el însuşi, "în 1994 am emigrat în România şi locuiesc de atunci aici."

Fascinat de cultura, obiceiurile şi tradiţiile Maramureşului, Peter Hurley îşi dedică timpul şi energia promovării valorilor acestei regiuni, potrivit Mediafax.

Anul trecut, Hurley a pus pe picioare a şaptea ediţie a proiectului „Drumul Lung spre Cimitirul Vesel”.

Festivalul creat de Peter Hurley are ca scop promovarea şi susţinerea satelor româneşti păstrătoare de tradiţii, pe care irlandezul le consideră adevărate comori vii. Satele maramureşene au înţeles importanţa mesajului acestuia şi au decis să se implice, prezentându-şi fiecare specificul local.

„Într-un efort comunitar cu adevărat impresionant şi remarcabil la nivel naţional, nemaiîntâlnit într-un festival în România, toate cele 63 de sate din Ţara Maramureşului s-au activat să participe, fiecare cu câte un eveniment – mai mic sau mai mare – unde vizitatorii pot să se întâlnească cu valorile autentice ale satului tradiţional. ” – declara, în 2016, Peter Hurley.

Imagine: Dan Tautan/Mediafax Foto

Pentru ediţia din acest an, Peter Hrley plănuieşte să extindă evenimentul şi în regiunea istorică a Ţării Lăpuşului, în acelaşi timp continuând şi în Maramureşul Istoric.

În perioada 23-30 iulie, în Ţara Lăpuşului, ar urma să se desfăşoare o serie de evenimente în cadrul acţiunii „Satele Unite ale Lăpuşului”. Nu va renunţa însă la proiectul „Satele Unite ale Maramureşului”, eveniment programat pentru perioada 13-20 august.

Imagine: Dan Tautan/Mediafax Foto

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase