Home » Descopera in Romania » În Munţii Zărandului au fost omologate 15 trasee turistice

În Munţii Zărandului au fost omologate 15 trasee turistice

În Munţii Zărandului au fost omologate 15 trasee turistice
Publicat: 10.05.2017
Mai multe trasee turistice din zona de vest a Munţilor Zărand din judeţul Arad, care însumează circa 170 de kilometri, au fost omologate de Autoritatea Naţională pentru Turism, alte trasee intrând în reabilitare în cursul acestui an, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Un număr de 15 trasee turistice din zona de vest a Munţilor Zărand au fost omologate, în judeţul Arad, de către Autoritatea Naţională pentru Turism din cadrul Ministerului Turismului, că urmare a unui amplu proiect de reabilitare a traseelor început în cursul anului 2016, a anunţat, luni, Consiliul Judeţean Arad, în subordinea căruia se află Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo, care a coordonat proiectul de reabilitare a traseelor turistice.
 
Potrivit unui comunicat de presă emis de reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad, traseele au ca destinaţie împrejurimile Complexului Turistic si Taberei Căsoaia cu acces dinspre Şiria, Feredeu, Covăsânţ, Ghioroc, Cladova şi Şoimoş, zona fiind frecventată de către amatorii de drumeţii montane, mountainbike şi parapantă.
 
„La refacerea semnelor de marcaj, conform normelor privind amenajarea traseelor turistice montane, pentru a facilita orientarea turiştilor pe timp de noapte, au fost utilizate materiale reflectorizante. Pentru a uşura orientarea turiştilor au mai fost instalate 12 panouri informative şi circa 45 de stâlpi cu indicatoare de direcţie şi semne de marcaj. Stâlpii cu indicatoare au fost instalaţi la intrările în trasee, cât şi în intersecţiile de pe parcursul acestora. Acestea conţin informaţii despre direcţia de mers, distanţă şi timpul necesar parcurgerii acestora. De asemenea pe indicatoare au fost incluse şi pictograme cu recomandări pentru drumeţie, mountainbike şi parapantism.
 
Citeşte continuarea pe Mediafax.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase