Home » Descopera in Romania » Un loc din România este printre cele mai curate şi nepoluate din lume. Foarte mulţi turişti vizitează acest loc

Un loc din România este printre cele mai curate şi nepoluate din lume. Foarte mulţi turişti vizitează acest loc

Un loc din România este printre cele mai curate şi nepoluate din lume. Foarte mulţi turişti vizitează acest loc
Publicat: 01.06.2017
Slănic Prahova este un punct de atracţie pentru persoanele care doresc să respire un aer nepoluat.

Salina este cea mai mare din Europa ca dimensiuni, volumul de sare exacavata fiind de 2.9 milioane de metri cubi, si detine cel mai pur aer de pe planeta, lipsit aproape complet de radiatii si poluare.

Aflata la aproximativ 100 de kilometri de Bucuresti si 44 km de Ploiesti, statiunea Slanic este o destinatie recunoscuta pentru activitatea balneoturistica inca din anul 1853, cand a fost declarata statiune turistica de interes national.

Printre superlativele Salinei Slanic, cel mai important obiectiv turistic, dar si de sanatate din statiune, se numara un volum imens de sare excavata, care a dus la crearea unor cavitati cu volume gigantice, respectiv 14 camere cu profil trapezoidal avand circa 80.000 de metri patrati.

Pentru galerie foto accesează ONE.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Salina de la Slănic Prahova, închisă după ce un lift s-a prăbuşit în gol, a fost redeschisă vizitatorilor (GALERIE FOTO)

IMAGINI impresionante cu Salina Turda, surprinse de un fotograf britanic celebru. Fotografiile au fost lăudate de CNN – GALERIE FOTO

Salina Turda deschide o nouă mină. Ce poţi vedea acolo

Istoria unuia dintre cele mai „minunate şi ciudate” locuri din România. Străinii, fascinaţi de aceste imagini

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase