Home » Descopera in Romania » Jurnaliştii BBC, impresionaţi de ”închisoare maritală” de la Biertan. ”În ultimii 300 de ani, în satul Biertan a avut loc un singur divorţ”

Jurnaliştii BBC, impresionaţi de ”închisoare maritală” de la Biertan. ”În ultimii 300 de ani, în satul Biertan a avut loc un singur divorţ”

Jurnaliştii BBC, impresionaţi de ”închisoare maritală” de la Biertan. ”În ultimii 300 de ani, în satul Biertan a avut loc un singur divorţ”
Publicat: 16.07.2017
Jurnaliştii BBC sunt uimiţi de forma de consiliere maritală din inima Transilvaniei. ''În satul Biertan, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, cuplurile care trec prin momente grele sunt închise într-o cameră din subteranul bisericii timp de şase săptămâni pentru a-şi rezolva problemele,'' scriu jurnaliştii britanici.

Satul pitoresc Biertan, aflat în Transilvania, i-a fascinat pe jurnaliştii britanici cu modul inedit prin care locuitorii îşi rezolvă problemele din cuplu. 

BBC notează că în centrul satului se află biserica fortificată cu turnuri înalte. La subsolul bisericii, de-a lungul zidurilor, este o clădire mică în care există doar o cameră puţin mai mare decât o cămară. Timp de 300 de ani, cuplurile căsătorite din zonă care au întâmpinat probleme au fost închise timp de şase săptămâni de către episcopul din zonă în speranţa că cei doi îşi vor rezolva problemele, astfel evitând divorţul. 

Conform statisticilor, ,,închisoarea maritală” este eficientă. ,,Mulţumită acestei clădiri binecuvântate, în ultimii 300 de ani în satul Biertan a avut loc un singur divorţ,” a declarat Ulf Ziegler, preotul din sat. 

În prezent, mica închisoare este un muzeu în care sunt expuse manechine. Camera are un tavan jos şi pereţi groşi şi este mobilată cu un pat, o masă cu scaune şi un dulap. În timp ce cuplul încerca să-şi rezolve problemele, toate obiectele trebuiau împărţite, existând doar o singură pernă şi o pătură. 

Luteranisul este religia transilvănenilor saşi, aspect care le dictează întreaga viaţă, deşi divorţul este permis în anumite circumstanţe-precum adulterul-religia le impune să încerce să-şi salveze uniunea spirituală, mai scriu jurnaliştii BBC. 

Ziegler consideră că şi în prezent ideea unei închisori maritale poate oferi lecţii de viaţă cuplurilor. Preotul susţine că a primit cereri de la diferite persoane care îşi doresc să utilizeze carcera pentru a-şi repara mariajul. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase