Home » D:News » Casa viitorului este aici: smartphone-ul ne permite să controlăm toate electrocasnicele din casă

Casa viitorului este aici: smartphone-ul ne permite să controlăm toate electrocasnicele din casă

Casa viitorului este aici: smartphone-ul ne permite să controlăm toate electrocasnicele din casă
Publicat: 25.01.2013
Cum ar fi dacă, întorcându-vă de la serviciu, v-aţi folosi smartphone-ul pentru a iniţia o serie de treburi casnice precum pornirea aspiratorului robotic care să cureţe podelele şi a maşinii de spălat care să înceapă un program pentru rufele delicate pe care le-aţi lăsat de dimineaţă în ea?

Acum toate aceste activităţi, dar şi multe altele, sunt posibile datorită programului LG Smart Home. Inginerii de la LG Electronics au creat acest proiect pentru a le permite consumatorilor să realizeze treburi casnice la care vor participa doar prin atingerea unor butoane. 

Prin sistemul Smart Share, utilizatorul poate realiza transferul conţinutului media de la un gadget la altul folosind fie conexiune WiFi, fie una 3G sau 4G. Astfel, pe lângă transferul datelor de pe smartphone pe laptop, sistemul permite vizionarea programelor TV sau a filmelor direct pe ecranul frigiderului. 

Mai mult, prin sistemul de monitorizare, utilizatorul, aflat poate într-un hipermarket, are posibilitatea de a verifica alimentele din frigider, tot cu ajutorul smartphone-ului. De asemenea, aceeaşi funcţie poate activa atât programele de curăţare ale aspiratorului HOM-BOT, cât şi camera de supraveghere încorporată în acesta. 

Pentru pasionaţii de gastronomie, LG pune la dispoziţie cuptorul inteligent care poate fi controlat de la distanţă şi care permite căutarea reţetelor şi stabilirea modului de gătit. 

Şi pentru că vorbim despre un proiect pentru case inteligente nu ar trebui omis faptul că fiecare dintre aceste electrocasnice pot fi activate printr-o simplă comandă vocală realizată prin intermediul smartphone-urilor şi au capacitatea de a diagnostica probleme, astfel încât să îl poată anunţa pe utilizator ce şi când ceva nu a mers bine. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase