Home » D:News » Pit-BUL: tehnologia care permite Poliţiei să imobilizeze orice automobil ce nu intenţionează să oprească (VIDEO)

Pit-BUL: tehnologia care permite Poliţiei să imobilizeze orice automobil ce nu intenţionează să oprească (VIDEO)

Publicat: 08.03.2013
Ofiţerii de poliţie au la dispoziţie un nou instrument ce le permite să imobilizeze foarte rapid automobilele infractorilor care refuză să se oprească.

Tehnologia poartă numele de Pit-BUL (o prescurtare a numelui întreg, PitBallistic Undercarriage Lanyard), fiind conceput de compania americană Pacific Scientific Energetic Materials. Reprezentanţii companiei afirmă că tehnologia poate fi folosită pentru a opri orice tip de automobil, fie că este vorba despre o maşină compactă sau de un SUV de mari dimensiuni.

 

Sistemul este compus din două elemente: un rând de săgeţi metalice care penetrează pneurile din faţă ale automobilului şi un sistem de plase care imobilizează roţile şi osia.

 

„Dacă un şofer trece printr-un punct de control fără a se opri, agentul poate apăsa un buton, iar pneurile automobilului sunt sparte şi imobilizate în plasă în câteva milisecunde”, a explicat Mark Kaczmarek, program manager în cadrul Department of Homeland Security, agenţie guvernamentală americană care a finanţat conceperea acestei tehnologii.

„Nu mai este nevoie să urmărim în viteză infractorul, astfel că nu mai punem nicio viaţă în pericol”, a concluzionat Kaczmarek.

Iată cum funcţionează tehnologia Pit-BUL:

Iată specificaţiile Pit-BUL:

Sursa: Txchnologist

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase