Home » D:News » Un loc din România a intrat în „Top 25 al destinaţiilor de călătorie incredibile din lume” (GALERIE FOTO)

Un loc din România a intrat în „Top 25 al destinaţiilor de călătorie incredibile din lume” (GALERIE FOTO)

Publicat: 29.12.2013
Salina Turda a fost inclusă într-un top 25 al destinaţiilor de călătorie incredibile din lume, despre care turiştii nici nu ştiu că există, potrivit site-ului american Business Insider.

Astfel, Salina Turda este listată în acest clasament al „destinaţiilor de călătorie incredibile despre care nici nu aţi ştiut că există” de către site-ul american Business Insider, în contrast cu atracţii turistice tradiţionale, cum sunt cetatea Vaticanului din Roma, turnul Eiffel din Paris sau catedrala Westminster din Londra.

Inspirându-se dintr-un site denumit Quora pe care utilizatorii au fost întrebaţi care sunt cele mai inedite destinaţii de călătorie despre care mulţi nici nu ştiu că există, cei de la Business Insider au realizat o listă a „perlelor ascunse” din întreaga lume, până la care merită să călătoreşti.

Salina Turda este descrisă ca fiind o mină de sare din Transilvania, România, care a devenit o atracţie turistică populară începând cu anii ’90. Deşi datează din secolul al 17-lea, mina are în prezent un carusel şi un amfiteatru, se spune pe site-ul businessinsider.com.

Totodată, pe acest site, este prezentată o fotografie cu interiorul salinei Turda.

Concert de fanfare, in cadrul proiectului „Promovarea obiectivului turistic Salina Turda”, in Turda, sambata, 23 iulie 2011. Concertul s-a desfasurat in amfiteatrul din Mina Rudolf, care dispune de 100 de locuri.    (Mircea Roşca / Mediafax Foto)Concert de fanfare, in cadrul proiectului

Destinaţia turistică din România este prezentată în acest top după Saint Pierre et Miquelon, o insulă din apropierea ţărmului Canadei, considerat a fi ultimul vestigiu al controlului Franţei asupra Americii de Nord, unde localnicii încă mai vorbesc limba franceză.

Înainte de Salina Turda în acest clasament este prezentat „Dealul Magnetic” din provincia New Brunswick din Canada, unde localnicii spun că îţi poţi opri maşina în pantă, o poţi scoate din viteză şi aceasta începe să urce cu motorul oprit – un moment ce poate fi filmat pentru amuzament, pentru că mişcarea ascendentă este de fapt doar o iluzie optică.

Printre destinaţiile turistice prezentate în top se mai numără Cripta Capucinilor din Roma, decorată cu oasele a peste 3.700 de corpuri umane, considerată a fi cea mai înfiorătoare destinaţie turistică din Italia, şi craterul de lavă din Derweze, Turkmenistan, creat accidental de geologii sovietici în anul 1971, în timp ce forau după gaze naturale.

Surse: Mediafax, Business Insider

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase