Home » D:News » Ideea inedită a unui român: tehnologia care ne poate ajuta să vorbim cu persoanele dragi chiar după moartea acestora

Ideea inedită a unui român: tehnologia care ne poate ajuta să vorbim cu persoanele dragi chiar după moartea acestora

Ideea inedită a unui român: tehnologia care ne poate ajuta să vorbim cu persoanele dragi chiar după moartea acestora
Publicat: 20.02.2014
Urmărind activitatea online din trecut a unei persoane decedate şi colectând date relevante, specialiştii companiei Eterni.me vor să reconsituie personalitatea dispărutului, sub forma unei versiuni digitale, dotate cu inteligenţă artificială, cu care rudele şi prietenii să poată comunica şi după dispariţia persoanei respective.

Specialiştii ar urma să colecteze informaţii din conversaţiile tip chat, din mesajele email sau postările pe reţelele sociale, după care ar utiliza algoritmi şi inteligenţa artificială pentru a realiza, în mediul online, un personaj digital, un avatar cu o personalitate similară celei a dispărutului. 

Utilizatorii vor putea comunica, în scris sau verbal, cu avatarul, care va răspunde folosind informaţii extrase din trecutul lor online.

Proiectul Eterni.me, spun creatorii săi, nu are ca scop o „reînviere” a persoanelor decedate, ci mai curând recuperarea amintirilor ascunse în „urmele” lăsate de acestea pe internet.

„Suntem foarte atenţi să nu creăm o clonă digitală sau altceva dubios”, spune Marius Ursache, director al  Eterni.me.

Proiectul, rezultat al MIT Entrepreneurship Development Program, are drept scop să atenueze impactul dureros al morţii unei persoane şi să ajute familia şi prietenii să şi-l reamintească pe dispărut. Dar are legătură şi cu tendinţa actuală de a da o utilizare uriaşului volum de informaţie care rămâne online în urma unei persoane, după ce aceasta a decedat – în cazul de faţă, folosind aceste amintiri pentru a restabili o legătură între persoana dispărută şi cei rămaşi în urma lui.

Sursa: springwise.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase