Home » D:News » Cine a fost Sfântul Patrick, personajul sărbătorit astăzi de Google cu un logo special?

Cine a fost Sfântul Patrick, personajul sărbătorit astăzi de Google cu un logo special?

Publicat: 17.03.2014
Motorul de căutare online Google marchează, astăzi, ziua Sfântului Patrick printr-un logo special, care imită un vitraliu medieval, pe fundal verde, culoare asociată cu simbolul irlandez, trifoiul cu trei foi, pe care sfântul l-ar fi folosit pentru a explica irlandezilor Sfânta Treime.

Sfântul Patrick, care s-a născut în jurul anului 385, în Britania, şi a murit în 461, a fost un episcop irlandez, care a devenit sfânt patron al Irlandei şi Islandei şi este sărbătorit de Biserica catolică pe 17 martie.

La 16 ani a fost prins de piraţi şi vândut rob în Irlanda, unde a fost trimis să pască oile. Recâştigându-şi libertatea după 6 ani, s-a întors în Britania. A intrat în rândul clericilor, iar, în 432, s-a întors în Irlanda, devenind marele apostol al acestei ţări. Numit episcop al Irlandei, a evanghelizat poporul din acea insulă, convertindu-i pe mulţi la credinţa creştină şi a organizat Biserica locală, în ciuda unor mari dificultăţi. În jurul anului 444 a întemeiat episcopia Armagh, în apropiere de Belfast.

A murit lângă oraşul Down, în Irlanda de Nord, în anul 461.

Ca sfânt patron al Irlandei şi Islandei, este sărbătorit pe 17 martie atât în aceste ţări, cât şi în întreaga lume, prin evenimente speciale.

Un astfel de eveniment este tradiţionala paradă de Saint Patrick’s Day. După marea foamete din secolul al XIX-lea, cauzată de lipsa cartofilor, un val de migranţi a părăsit Irlanda, iar parada de Saint Patrick’s Day a devenit modalitatea acestora de a-şi manifesta identitatea. Pornind de la tradiţie, au început să se organizeze peste tot în lume parade, care au ajuns să îi includă pe toţi cei care împărtăşesc aceleaşi valori.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase