Home » D:News » Descoperire importantă într-un mormânt din Egipt. Ce au aflat arheologii despre Iisus (FOTO)

Descoperire importantă într-un mormânt din Egipt. Ce au aflat arheologii despre Iisus (FOTO)

Publicat: 30.04.2014
Arheologii spanioli au descoperit o frescă misterioasă într-un mormânt din oraşul egiptean Oxyrhynchus. Ei susţin că este una din primele reprezentări ale lui Iisus, datând din secolul al VI-lea sau al VII-lea e.n.

În frescă vedem portretul unui tânăr cu părul ondulat, care pare să ofere binecuvântarea printr-un gest simboli al mâinii.
Arheologii cred că mormântul aparţine unui scrib şi unor preoţi, care au fost înhumaţi aici.

Josep Padro, profesor la Universitatea din Barcelona, care coordonează excavaţiile la acest sit, spune că simbolurile descoperite sunt din perioada coptă, a primilor creştini din Egipt.

Experţii încearcă acum să traducă inscripţiile din jurul frescei, pentru a afla exact identitatea bărbatului din imagine.

Cripta rectangulară subterană măsoară aproximativ 8 metri lungime şi 4 metri adâncime.

Arheologii au mai descoperit şi uneltele unui scrib care a fost îngropat în acest mormânt. Deocamdată nu au fost găsite indicii privind identitatea lui, dar specialiştii cred că avea în jur de 17 ani când a murit.

Lângă această criptă, care era ascunsă sub o piatră de 45 de tone, se mai află o construcţie, de care este legată printr-un rând de trepte.

Arheologii cred că acesta ar putea fi un templu dedciat zeului Serapis, varianta elenistică a zeului egiptean Osiris, stăpânul lumii morţilor.

În timpul săpăturilor la acest sit, au fost descoperite şi câteva mumii din perioada romană.

Sursa: Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase