Home » D:News » Un nou tip de gripă aviară, H5N6, a provocat primul deces. Iată ce cred experţii

Un nou tip de gripă aviară, H5N6, a provocat primul deces. Iată ce cred experţii

Un nou tip de gripă aviară, H5N6, a provocat primul deces. Iată ce cred experţii
Publicat: 07.05.2014
Un chinez în vârstă de 49 de ani a decedat după ce a contractat gripă aviară de tip H5N6, iar acest deces ar putea fi primul din lume provocat de acest nou subtip de virus gripal, au anunţat miercuri presa oficială şi experţi.

Analizele au confirmat că barbatul, originar din Nanchong, provincia Sichuan, din sud-vestul ţării, a contractat virusul, au anunţat autorităţile medicale locale, citate de agenţia China Nouă.

Pacientul a intrat în contact cu carcase de pasăre. Iniţial, el a fost diagnosticat de medici cu pneumonie. Potrivit autorităţilor, niciunul dintre apropiaţi şi persoanele care au intrat în contact cu el nu au prezentat simptomele bolii.

Experţii consideră că acesta este un caz izolat şi că riscul transmiterii virusului este scăzut, a adăugat China Nouă.

„Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, acesta este primul caz de îmbolnăvire cu virusul H5N6”, a anunţat pe site-ul său ProMED-mail, o organizaţie de monitorizare înfiinţată de Societatea internaţională pentru bolile infecţioase, cu sediul în Statele Unite.

Această tulpină de virus a fost folosită iniţial pentru vaccinarea păsărilor, iar ulterior a fost detectată la păsările migratorii din Taiwan, precizează organizaţia.

Potrivit Centrului taiwanez pentru controlul bolilor, H5N6 a fost anterior detectat în Germania, Suedia şi Statele Unite.

China este puternic afectată de gripa aviară de tip H7N9, cu 250 de cazuri de infecţie şi 96 de decese în primele trei luni ale anului, potrivit autorităţilor sanitare chineze.

Virusul H7N9 – care s-a răspândit de la începutul lui 2013 şi a înregistrat o creştere semnificativă în perioada iernii – a infectat anul trecut în China aproape 140 de persoane, provocând moartea a 46 de persoane, potrivit bilanţului oficial.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase