Home » D:News » Piese de maşină făcute din roşii? Nu e o glumă: compania Ford lucrează deja la acest proiect

Piese de maşină făcute din roşii? Nu e o glumă: compania Ford lucrează deja la acest proiect

Publicat: 21.06.2014
Cercetătorii de la compania producătoare de automobile Ford şi cei din cadrul firmei Heinz, cel mai cunoscut producător mondial de ketchup, studiază foarte serios posibilitatea de a utiliza cojile roşiilor la fabricarea unor piese din interiorul maşinilor.

Firma Heinz utilizează anual 2 milioane de tone de roşii   pentru fabricarea ketchup-ului, rezultând o cantitate uriaşă de deşeuri – coji, seminţe ş.a. 

Pieliţei roşiilor i s-ar putea găsi totuşi o utilizare, la fabricarea unor piese interioare pentru automobile, precum suporturi pentru cabluri sau compartimente de depozitare din bordul maşinii.

Companiile Ford şi Heinz nu au oferit prea multe detalii despre procesul de fabricaţie, dar, în linii mari, lucrurile s-ar petrece astfel: pieliţele roşiilor sunt măcinate, rezultând o pastă, din care se obţin apoi pelete cu un conţinut mare de fibre 9imaginea de mai jos). Acestea sunt apoi amestecate cu alte componente, rezultând un material lipsit de miros, din care se pot turna piese de diferite forme.

 Sursa: Gizmag

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase