Home » D:News » Podul Golden Gate din San Francisco va fi înzestrat cu o plasă contra sinucigaşilor

Podul Golden Gate din San Francisco va fi înzestrat cu o plasă contra sinucigaşilor

Podul Golden Gate din San Francisco va fi înzestrat cu o plasă contra sinucigaşilor
Publicat: 30.06.2014
Autorităţile din San Francisco au decis să finanţeze un proiect ce vizează amplasarea sub structura podului Golden Gate a unei plase contra sinucigaşilor, cu scopul de a salva vieţile acelor persoane care se aruncă de pe celebrul obiectiv turistic.

Consiliul municipal din San Francisco a votat în unanimitate acordarea unei finanţări de 76 milioane de dolari pentru acest proiect.

De la inaugurarea podului Golden Gate, în 1937, peste 1.400 de persoane s-au sinucis aruncându-se în ocean de pe această structură. Anul trecut, 46 de persoane s-au sinucis în acest fel, stabilind un nou record în domeniu.

Votul din această săptămână reprezintă o victorie repurtată de o campanie veche de câteva decenii lansată de familiile victimelor.

Decizia de amplasare a unei plase uriaşe din oţel inoxidabil a fost aprobată iniţial în 2008, ca măsură de prevenire a sinuciderilor din oraşul San Francisco. Însă finanţarea proiectului a întâmpinat dificultăţi majore.

Unul dintre obstacole a fost înlăturat atunci când preşedintele american a semnat o lege prin care amplasarea barierelor şi a plaselor de siguranţă a devenit eligibilă pentru finanţare din fonduri federale. De altfel, Guvernul federal american va asigura 49 milioane de dolari din finanţarea totală a acestui proiect.

Plasa de sub podul Golden Gate va avea o lăţime de şase metri şi va fi amplasată pe ambele părţi laterale ale construcţiei.

Într-o conferinţă de presă organizată joi, înainte de votul Consiliului municipal din San Francisco, unul dintre puţinii oameni care au supravieţuit tentativei de sinucidere, după ce s-a aruncat în ocean, sărind de pe celebrul pod, a respins argumentul potrivit căruia persoanele suicidare vor găsi o altă metodă pentru a-şi pune capăt vieţii, dacă acea plasă va fi amplasată.

Kevin Hines, în vârstă de 32 de ani, a spus că a simţit „un regret imediat”, atunci când a sărit de pe podul Golden Gate.

„Niciun suflet, nici un singur alt suflet nu va mai fi pierdut de pe acel pod”, a spus el.

Potrivit autorităţilor din San Francisco, proiectul va fi finalizat până în anul 2018.

Podul Golden Gate este o structură suspendată care traversează strâmtoarea Golden Gate pe o distanţă de 4,8 kilometri, făcând legătura între Golful San Francisco şi ţărmul Oceanului Pacific. Golden Gate Bridge este unul dintre cele mai cunoscute simboluri pe plan internaţional ale oraşului San Francisco, ale statului California şi ale Statelor Unite ale Americii. De asemenea, el a fost declarat una dintre „minunile lumii moderne” de către Societatea americană a inginerilor civili.

Surse: Mediafax, BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase