Home » D:News » Virusul HIV a fost detectat din nou în corpul unui copil pe care medicii îl declaraseră vindecat

Virusul HIV a fost detectat din nou în corpul unui copil pe care medicii îl declaraseră vindecat

Virusul HIV a fost detectat din nou în corpul unui copil pe care medicii îl declaraseră vindecat
Publicat: 11.07.2014
Numit „Bebeluşul Mississippi”, fetiţa, care are acum aproape 4 ani, este primul caz de pacient infectat cu HIV pe care medicii îl declaraseră „vindecat funcţional”.

Copilul primise imediat după naştere un ser antiretroviral, urmat de un tratament timp de 2 ani.

În urma analizelor, după 2 ani de tratament, fetiţa fusese declarată vindecată, pentru că virusul nu mai era detectat în corpul ei.

Acum, după alţi 2 ani în care nu a mai urmat tratament, medicii au identificat din nou virusul HIV, care până acum fusese „ascuns” în corpul copilei.

Acest caz este dovada că medicii mai au de învăţat despre virusul HIV şi despre modul în care acesta ar putea scăpa nedetectat.

Analize suplimentare au reconfirmat prezenţa virusului, iar fetiţa a reînceput tratamentul.

Deşi dezmăgiţi de evoluţia aceasta, medicii care s-au ocupat de fetiţă, printre care şi Deborah Persaud, de la John Hopkins Children’s Center din Baltimore, precizează că acest caz este oricum unic.

În mod normal, în lipsa tratamentului, virusul ar trebui să se manifeste după doar câteva săptămâni, nu după 2 ani.

Copilul fusese testat şi în luna octombrie 2013, când medicii declaraseră că este încă în remisie şi nu are nevoie de tratament.

Medicii vor acum să afle de ce virusul a reapărut după o perioadă aşa îndelungată, pentru a putea mări această perioadă de remisie cât mai mult.

Chiar dacă medicamentele furnizate imediat după naştere nu au vindecat copilul, acest tratament a limitat evoluţia virusului şi a redus nevoia de medicaţie.

Sursa: The Verge

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase