Home » D:News » Diamantul „perfect” descoperit în Africa de Sud a fost vândut la o licitaţie din New York – VIDEO

Diamantul „perfect” descoperit în Africa de Sud a fost vândut la o licitaţie din New York – VIDEO

Publicat: 22.04.2015
Un diamant de 100,2 carate, despre care experţii spun că reprezintă "o definiţie a perfecţiunii", a fost vândut în doar trei minute cu 22,1 milioane de dolari, la o licitaţie organizată miercuri seară la New York, a anunţat casa Sotheby's.

Diamantul a fost descoperit într-o mină din Africa de Sud, informează lemonde.fr. Reprezentanţii casei Sotheby’s evaluaseră această nestemată de 100,2 carate la un preţ cuprins între 19 milioane şi 25 milioane de dolari, spunând că piatra preţioasă reprezintă „diamantul perfect, tăiat ca un smarald, cel mai mare scos vreodată la vânzare”.

Diamantul este „perfect”, deoarece este „mai alb decât albul şi nu prezintă nicio imperfecţiune”, a declarat Gary Schuler, directorul departamentului de bijuterii al casei Sotheby’s, înainte de licitaţie. „Este atât de transparent încât nu poate fi comparat decât cu apa îngheţată”, a adăugat Gary Schuler.

Descoperit într-o mină administrată de compania De Beers din Africa de Sud, diamantul a fost tăiat, apoi şlefuit şi perfecţionat timp de mai bine de un an. Cumpărătorul său a licitat prin telefon şi a preferat să îşi păstreze anonimatul, a precizat casa Sotheby’s.

Sursă: YouTube

Înainte de vânzare, casa organizatoare a expus nestemata la Doha, Dubai, Los Angeles, Hong Kong, Londra şi New York.

Potrivit casei Sotheby’s, doar cinci diamante de o calitate comparabilă şi având peste 100 de carate au fost vândute la licitaţie în istoria omenirii. Cel mai scump dintre ele a fost adjudecat cu 30,6 milioane de dolari la Hong Kong în 2013.

Un diamant roz, denumit „Pink Star” („Steaua Roz”), deţine însă recordul mondial de preţ pentru o nestemată vândută la licitaţie. El a fost vândut cu 80 milioane de dolari la Geneva în 2013.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase