Home » D:News » Ziua Pământului 2015 sărbătorită de Google cu un doodle special

Ziua Pământului 2015 sărbătorită de Google cu un doodle special

Publicat: 22.04.2015
Google şi-a modificat, miercuri, logoul pentru a sărbători Ziua Pământului, astfel încât toţi cei care accesează motorul de căutare online îşi pot face un test pentru a afla ce animal îi reprezintă.

Noul doodle include un glob pământesc care se roteşte şi diferite desene cu animale care se pot vedea în interiorul literelor cuvântului „Google”. De asemenea, utilizatorii au la dispoziţie un test în care pot afla răspunsul la întrebarea „Ce animal vă reprezintă?”.

În fiecare an, pe 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului/ Earth Day, instituită în Statele Unite ale Americii într-o perioadă în care a început să se vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător.

Ziua Pământului a fost proclamată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice faţă de mediu, un subiect ignorat. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 de milioane de cetăţeni americani, mare parte dintre ei tineri şi foarte tineri.

După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de persoane din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.

În anul 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde.

Ziua Pământului a avut un rol important în popularizarea problemelor de mediu. De altfel, a fost înfiinţată şi o organizaţie – Earth Day Organization, care are în prezent filiale în peste 192 de ţări.

În prezent, aproximativ un miliard de oameni din toată lumea sărbătoresc Ziua Pământului pe 22 aprilie, numeroase comunităţi organizând chiar o săptămână întreagă de manifestări dedicate mediului înconjurător.

Google îşi modifică ocazional logoul pentru a marca diferite evenimente speciale sau pentru a omagia personalităţi ale culturii universale. De această dată, Google a ales să aniverseze Ziua Pământului 2015 cu acest doodle special.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase