Home » D:News » Soldaţii americani sunt acuzaţi că i-au furat aurul celui mai temut comandant nazist, Heinrich Himmler – VIDEO

Soldaţii americani sunt acuzaţi că i-au furat aurul celui mai temut comandant nazist, Heinrich Himmler – VIDEO

Soldaţii americani sunt acuzaţi că i-au furat aurul celui mai temut comandant nazist, Heinrich Himmler – VIDEO
Publicat: 09.06.2015
Soldaţii americani din timpul celui de-al Doilea Război Mondial ar fi furat de la nazişti o cantitate de aur în valoare de 25 milioane lire sterline. Potrivit unui cercetător, comoara ar fi fost ascunsă într-un oficiu poştal de Heinrich Himmler, comandantul trupelor SS (Schutzstaffel), în ultimele zile ale conflagraţiei mondiale.

Aurul, banii şi lingourile de argint cu o greutate de 68 kg erau ascunse în seiful amplasat într-un oficiu poştal al Reichsbank, undeva în oraşul german Plauen.

Potrivit istoricului Peter Hentje, Himmler a ascuns aurul în Plauen pentru a-i susţine financiar pe membrii SS care intenţionau să fugă peste hotare, după prăbuşirea lui Adolf Hitler.

Sursă: YouTube

Reichsbank a depozitat deseori aur şi bani în seiful camuflat în oficiul poştal din Plauen, după ce aliaţii au bombardat Berlinul, începând cu anul 1944.

storicul Peter Hentje a descoperit ordinele scrise ale lui Himmler cu privire la comoara nazistă în Arhivele Naţionale Americane de la Washington, în urma unei documentări care a durat cinci săptămâni.

Citeşte articolul integral în Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase