Home » D:News » Munţii Stâncoşi din Canada ascund gheţari impresionanţi – VIDEO

Munţii Stâncoşi din Canada ascund gheţari impresionanţi – VIDEO

Publicat: 29.11.2015
Structurile de gheaţă se formează în urma răcirii continue a apei din interiorul peşterilor.

Fotograful canadian Paul Zizka s-a aventurat în inima Munţilor Stâncoşi ai Canadei, surprizând structuri de gheaţă impresionante, aflate la adâncimi de până la 140 m. Obiectivul principal vizat de Zizka a fost muntele Sentry, în interiorul căruia a descoperit formaţiuni spectaculoase, asemănătoare unor cristaluri.

Gheaţa are o culoare albăstruie şi o soliditate care permite aventurierilor să alunece cu viteză pe suprafaţa acesteia. Acest lucru nu este de bun augur pentru alpinişti, care întâmpină dificultăţi mari în încercarea de a escalada gheţarul.

Structurile de gheaţă se formează în mod constant, în momentul în care apa de ploaie se îmbină cu fulgii de zăpadă şi intră pe culoarele peşterilor. Apa foarte rece se solidifică, capătând culori diverse, în funcţie de suprafaţa unde îngheaţă.

Datorită formei pe care gheaţa o ia, acustica peşterilor are de suferit. În acest sens, pasionaţii de speologie care se aventurează în interiorul muntelui Sentry vor avea surpriza de a întâmpina dificultăţi în timpul conversaţiilor. Acest lucru se explică prin faptul că sunetul circulă inegal în aceste spaţii, sculptate de gheaţa care se formează continuu.

Sursa: Mail Online

RĂSTURNARE DE SITUAŢIE: cine este FRANCEZUL care i-a ajutat pe terorişti să comită atentatele. Când şi-a dat seama ce a făcut, a sunat IMEDIAT la poliţie

GALERIE FOTO. Ce „monştri” militari se produc în România

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase