Home » D:News » COD ROŞU de poluare în Beijing: chinezii CUMPĂRĂ sticle cu aer proaspăt, de 50 de ori mai scumpe decât apa – FOTO

COD ROŞU de poluare în Beijing: chinezii CUMPĂRĂ sticle cu aer proaspăt, de 50 de ori mai scumpe decât apa – FOTO

Publicat: 18.12.2015
O companie canadiană vinde aer îmbuteliat din Munţii Rocky (America de Nord) în China. Prima tranşă de vânzări le-a epuizat stocul în numai 4 zile.
Ideea ”Aerului Vital” a fost concepută încă în 2013, când câţiva canadieni au vândut pe eBay prima pungă cu aer la mai puţin de 99 de cenţi. A doua pungă a fost vândută cu 160 de dolari. 
 
”Atunci am înţeles că această idee va fi bună pe piaţă. Lumea percepe asta ca pe un cadou amuzant, dar, ştiţi ceva? De fapt există o cerere mare pentru aceste butelii, mai ales în ţările extrem de poluate”, a declarat co-fondatorul companiei Vitality Air, Moses Lam.
 
Compania oferă două opţiuni pentru aerul comercializat: prima – oxigen pur, care conţine 97% oxigen şi puţin amestec de alte gaze sau a doua opţiune – aer proaspăt şi curat, care conţine 78 % de nitrogen, 21% oxigen şi puţin amestec de alte gaze. 
 
 
Pentru aer proaspăt şi curat există o gamă variată la alegere: fie din Parcul Naţional Banff, fie de la Lacul Louise din Alberta, Canada.
 
În Beijing, aerul se vinde la preţuri diferite, în funcţie de calitatea aerului îmbuteliat. Cu 22,95 de dolari este comercializată o butelie de 10 litri cu 97% de ”Oxigen de Calitatea Premium”, care ajunge pentru 200 de inhalaţii. Aceeaşi 22,95 de dolari costă şi 7,7 litri de ”Aer de la Lacul Louise”, care ajunge pentru 150 de inhalaţii. O sticlă de apă minerală în China este de 50 de ori mai ieftină.
 
 
Prima sesiune de vânzări a inclus 500 de butelii de aer proaspăt vândut în doar 4 zile. Proprietarii companiei declară că vor mai pregăti încă un lot de 4.000 de butelii cu aer pentru a fi livrat în China, majoritatea însă sunt deja cumpărate.
 
Oficialităţile chineze au declarat că luna trecută, în toată ţara, s-a emis cu aproape un miliard de tone mai mult de CO2 şi s-au ars cu 17% mai mult cărbune decât anul trecut. 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase