Home » D:News » Un test pe care îl fac majoritatea femeilor care îşi doresc un copil oferă date eronate

Un test pe care îl fac majoritatea femeilor care îşi doresc un copil oferă date eronate

Publicat: 21.12.2015
Specialiştii în fertilitatea feminină îndeamnă femeile care urmează tratamente de reproducere asistată să nu intre în panică.
Versiunea originală a testului, cea care vizează hormonul Anti-Mullerian, a fost retras de pe piaţă în  urma cu trei ani şi înlocuită cu o altă versiune mai precisă.
 
Un studiu condus de organizaţia australiană de tratament al infertilităţii -Genea a comparat testul original şi protocolul testului revizuit şi au constat că protocolul testului iniţial a subestimat fertilitatea în medie cu 68%.
 
Cercetatorii au analizat nivelul hormonului Anti-Mullerian la 492 de femei cu vârsta (reproductivă) cuprinsă între 20 şi 44 de ani cu ajutorul testelor iniţiale şi revizuite Gen II, venind cu noi dovezi, atături de cele existente, despre inexactităţile testului original.
 
„Rezultatele testelor de hormon anti-Mullerian ar trebui să fie întotdeauna interpretate de către un specialist. Există şi alţi factori pe care un specialist de fertilitate le ia consideră dincolo de rezultatele acestui test. Chiar şi astăzi, cu testul actual, putem avea surprize ce ţin de nivelul hormonal şi de faptul cum femeile vor răspunde la orice medicament prescris ulterior „, a declarat vice-preşedintele Societăţii de fertilitate din Australia, Michael Chapman, profesor de obstetrică şi ginecologie la Universitatea din NSW.
 
Autorul studiului şi directorul organizaţiei Genea, profesorul Mark Bowman, a declarat că în timp ce testul curent a fost relativ stabil, o citire corectă a rezultatelor depinde de anumite patologii pe care le are pacienta, interpretarea poate fi făcută corect numai de către specialişti.
 
 
„Acesta nu e chiar un test de fertilitate. Testul hormonului Anti-Mullerian doar vă oferă o idee despre cât de multe ovule pot fi produse de organism într-o lună, deci este un test care numără ovulele, nu le determină calitatea. Şi, de aceea, numai un specialist ştie cu adevărat ce medicamente ar trebuie administrate femeii cu un rezultat mai puţin bun. Iar cel mai bun test de fertilitate este de a face sex şi de a vedea dacă femeia rămâne gravidă”, a declarat Mark Bowman. 
 
Sursa: The Guardian
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase