Home » D:News » Aţi făcut iarna asta oameni de zăpadă? Sigur nu aţi respectat formula. A fost elaborată formula pentru un om de zăpadă perfect. FOTO+VIDEO

Aţi făcut iarna asta oameni de zăpadă? Sigur nu aţi respectat formula. A fost elaborată formula pentru un om de zăpadă perfect. FOTO+VIDEO

Publicat: 19.01.2016
Odată cu sosirea zăpezii, gândul copiilor este la omul de zăpadă pe care-l veţi face în curte, în parc sau în faţa blocului, dar puţini ştiu că un matematician a venit cu o formulă pentru construirea celui mai bun om de zăpadă.
Studiul, realizat de o firmă de asigurare, a arătat că în timp ce 92 % dintre britanici spun că iubesc să construiască oameni de zăpadă, 87 la sută dintre ei nu se simt încrezători în abilităţile lor.
 
Aşa că James Hind, de la Universitatea Nottingham Trent, a fost delegat să vină cu o formulă pentru un om de zăpadă perfect. 
 
 
Formula lui Hind, care în sine arată ca o figură de zăpadă, vine către constructori cu mai multe sfaturi. Şi acum pe scurt despre criterii:
 
ochii – nu trebuie să fie mai mari de 5 cm;
nasul – care trebuie neapărat să fie un morcov, nu trebuie să depăşească 4 cm;
accesorii – James Hind spune că omul de zăpadă trebuie să aibă numai 3 accesorii: o pălărie, fular şi mănusi;
nasturi – e suficient ca omul de zăpadă să aibă 3 nasturi pe piept. 
 
Acest amestec de numere şi simboluri spune care sunt dimensiunile potrivite. Despre dimensiunile viitorului om de zăpadă: înălţimea – 1,62 metri, bulgărele pentru cap – 30 cm diametru, pentru corp – 50 cm diametru, iar bulgărele de jos – 80 cm.
 
 
Sursa: Mail Online
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase