Home » D:News » ”Sfântul Graal” al dietelor. Oamenii de ştiinţă dezvăluie cel mai bun mod de a slăbi şi a câştiga concomitent masă musculară – VIDEO

”Sfântul Graal” al dietelor. Oamenii de ştiinţă dezvăluie cel mai bun mod de a slăbi şi a câştiga concomitent masă musculară – VIDEO

Publicat: 31.01.2016
Oamenii de ştiinţă canadieni au prezentat cea mai eficientă metodă de a reduce caloriile.
Dieta este bogată în proteine, dar şi în exerciţii fizice istovitoare timp de şase zile pe săptămână. Aceasta este cheia pentru a obţine un corp puternic.
 
La studiu au participat 40 de tineri care o lună de zile au exersat din greu. Participanţii, de asemenea, au consumat alimente cu un aport energetic mai scăzut cu 40 la sută decât înainte şi au urmat un set de exerciţii timp de şase zile în fiecare săptămână.
 
 
„Tipii ăştia au fost într-o stare brută, dar acest lucru a fost parte din planul nostru. Am vrut să vedem cât de repede le-am putea readuce forma perfectă: să slăbească, dar şi să păstrează masa lor musculară”, a declarat autorul studiului Stuart Phillips, profesor de kinetoterapie la Universitatea McMaster.
 
Participanţii au fost împărţiţi în două grupuri. Ambele grupuri au urmat diete cu un conţinut caloric scăzut, un grup însă a avut un nivel mai ridicat de proteine decât celălalt. Grupul cu un nivel sporit de proteine a avut creşteri în masa musculă în medie cu 1 kg.  Între timp, grupul cu proteine mai puţine nu a adăugat masă musculară.
 
 
„Exerciţiile, în special cele de ridicare a greutăţilor, furnizează un semnal către păstrarea muşchilor chiar şi atunci când a fost înregistrat un deficit mare de calorii. Ne-am aşteptat la menţinerea musculară, dar am fost un pic surprinşi de cantitatea pierderilor suplimentare de grăsime în grupul cu nivelul ridicat de proteine”, a declarat Phillips.
 
 
Grupul cu nivelul ridicat de proteine a pierdut în medie 5 kg de grăsime în timpul studiului. În comparaţie, grupul cu nivelul scăzut de proteine a slăbit cu numai 3,6 kg.
 
 
„Am conceput acest program pentru tinerii supraponderali, deşi sunt sigur că ar funcţiona şi pentru femeile tinere, pentru a le ajuta să-şi atingă scopul de a slăbi. Este un program dur şi nu are ceva care să-l facă durabil în timp şi nici nu este pentru cei care caută un rezultat fix, rapid şi uşor. Am controlat dietele lor, am supravegheat procesul lor de exersare şi am ţinut aceşti tipi sub degetul nostru mare „ştiinţific” pentru cele patru săptămâni cât participanţii au fost parte a studiului”, a declarat Phillips.
 
 
Sursa: Mail Online
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase