Home » D:News » Ce le lipseşte astronauţilor de pe Staţia Spaţială Internaţională – VIDEO

Ce le lipseşte astronauţilor de pe Staţia Spaţială Internaţională – VIDEO

Ce le lipseşte astronauţilor de pe Staţia Spaţială Internaţională – VIDEO
Publicat: 17.02.2016
Clipul face parte din seria în două părţi "A Year in Space", ce va fi difuzată în premieră pe 2 martie de PBS.

Astronautul american Scott Kelly şi colegul său rus Mihail Kornienko, care au petrecut un an în spaţiul cosmic, afirmă că le este dor de oameni şi de vremea de pe Terra, precizând că, după această perioadă în spaţiu, apreciază mai intens viaţa cotidiană şi natura de pe Pământ.

Scott Kelly a explicat ce i-a lipsit cel mai mult de-a lungul misiunii în spaţiul cosmic, într-un clip înregistrat pentru televiziunea americană PBS, publicat de The Huffington Post. Clipul face parte din seria în două părţi „A Year in Space”, ce va fi difuzată în premieră pe 2 martie de PBS.

„Îţi lipsesc oamenii şi vremea. Nu te bate deloc soarelele, nu simţi nicio adiere. Vremea este tot timpul aceeaşi”, afirmă Scott Kelly.

„Ne lipsesc lucrurile normale pe care le făceam zi de zi pe Pământ. Îţi este dor de Terra, chiar dacă o vezi mereu în faţa ochilor”, declară astronautul rus Mihail Kornienko, ce a stat alături de Scott Kelly vreme de un an în spaţiu. „Îţi lipseşte apa care curge de la robinet, care să nu zboare haotic în jurul tău”, adaugă Mihail Kornienko, afirmând totodată că îi lipseşte să iasă în natură.

Astronautul de la NASA, Scott Kelly, urmează să revină pe Pâmânt luna viitoare, după ce a petrecut un an la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale în cea mai lungă misiune în spaţiul cosmic din istoria Americii.

ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări. Staţia este ocupată în permanenţă, din noiembrie 2000, de echipaje comune.

ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/oră. Cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spaţiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase