Home » D:News » Miturile despre lentilele de contact

Miturile despre lentilele de contact

Miturile despre lentilele de contact
Publicat: 15.03.2016
Pentru persoanele cu probleme de vedere, lentilele de contact reprezintă o opţiune practică şi estetică.
Lentilele de contact, la fel ca ochelarii pot fi utilizate pentru corectarea miopiei şi, în mai mică măsură, în caz de hipermetropie, astigmatism şi prezbitism. 
 
Decizia privind portul lentilelor de contact cât şi a ochelarilor de vedere trebuie făcută în urma unui consult de specialitate, iar în urma acestuia, medicul oftalmolog decide care este varianta potrivită pentru pacientul respectiv.
 
Deşi au apărut de mai mult de o sută de ani, există încă multe mituri frecvent asociate purtării lentilelor de contact.
 
1. Nu pot purta lentile de contact
 
Ultimii ani au adăugat noi progrese în tehnologia de fabricare a lentilelor de contact, aşa că majoritatea oamenilor le pot purta. Mai mult, acum există lentile de contact bifocale pentru persoanele cu presbiopie şi lentile de contact torice moi pentru cei care suferă de astigmatism. În trecut nu existau lentile de contact pentru corectarea astigmatismului fabricate din toate tipurile de materiale – însă inovaţiile din ultimii ani au schimbat situaţia. Astigmatismul nu mai este un obstacol pentru purtarea lentilelor de contact
 
2. Lentilele de contact pot rămâne blocate în spatele ochiului
 
Nu este posibil ca lentila de contact să se piardă sau să se lipească în spatele ochiului! O membrană subţire acoperă partea albă a ochiului şi face legătura cu interiorul pleoapelor, aşa că este imposibil ca lentila de contact să se piardă în spatele ochiului. Lentila de contact poate rămâne doar pe suprafaţa anterioară a ochiului sau sub pleoapă, în cazul în care se descentrează.
 
3. Lentilele de contact sunt inconfortabile
 
Fals. După o scurtă perioadă de adaptare cei mai mulţi oameni nici nu mai simt că poartă lentile de contact. În prezent, lentilele de contact sunt foarte moi, subţiri şi flexibile-şi, cel mai important- îşi menţin hidratarea pentru un confort sporit. Mai mult, materialul şi designul permit lentilei să imite forma unică a ochiului.
 
4. Lentilele de contact sunt o bătaie de cap prea mare ca să merite efortul de a le purta
 
Curăţarea şi dezinfectareal lentilelor este simplă datorită soluţiilor care există acum pe piata. Daca ţi se pare greu să le cureţi poţii să alegi lentile de contact de unică folosinţă, pe care le porti o zişsi apoi le arunci, sau lentile de contact pe care le porti 30 de zile şi apoi le înlocuiesti cu altele. cea mai bună metodă de dezinfectare şi de curăţare a lentilelor este să le lăsaţi peste noapte, când dormiţi, în soluţia de îngrijire. Respectaţi întotdeauna instrucţiunile din prospectul soluţiei de îngrijire a lentilelor de contact.
 
5. Lentilele de contact duc la apariţia infecţiilor oculare
 
Lentilele de contact în sine nu produc infecţii. Agenţii patogeni aflaţi pe suprafaţa unei lentile de contact murdare duc la apariţia acestora. Absenţa măsurilor adecvate de igienă sau folosirea greşită a lentilelor de contact este cea mai frecventă cauză a acestor probleme.
 
6. Purtatul lentilelor de contact afectează ochii
 
Este adevărat că purtatul lentilelor de contact poate creşte riscul apariţiei unor afecţiuni oculare, însă dacă respecţi instrucţiunile medicului oftalmolog legate de modul în care să le îngrijeşti, perioada în care să le porţi şi frecvenţa cu care să le înlocuiesti, purtatul lor este sigur pentru ochi. Dacă sunt adaptate în mod corect de către specialist şi îngrijite corect, lentilele de contact sunt o opţiune sănătoasă pentru corectarea vederii. Din moment ce lentilele de contact sunt dispozitive medicale, este important să respectaţi instrucţiunile specialistului.
 
Citeşte continuarea la CSID:
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase