Home » D:News » Te întrebi cum se întâmplă magia? Explicaţiile fascinante din spatele a şase trucuri clasice de magie – FOTO

Te întrebi cum se întâmplă magia? Explicaţiile fascinante din spatele a şase trucuri clasice de magie – FOTO

Publicat: 10.04.2016
Trucurile iluzioniştilor ne-au copleşit încă din copilărie. Mulţi dintre noi ne întrebam cum se pot depăşi condiţiile fizicii, gravitaţiei şi chiar şi ale morţii?

Abilitatea unui magician constă, de fapt, în capacitatea sa de a ţine în suspans publicul până la următorul truc incredibil. De multe ori, ni se pare că magicienii sunt cu adevărat capabili de a face lucruri care sfidează toate legile cunoscute ale universului. Copiii şi adulţii deopotrivă au ajuns să creeze, timp de secole la rând, o alură mistică în jurul acestor spectacole, oferindu-le cea mai serioasă interpretare.

Mai jos, veţi găsi exlicaţia pentru şase dintre trucurile clasice folosite de magicieni, care au uimit, de-a lungul anilor, o mulţime de oameni.

Secretul 1: Tăierea persoanei cu un ferestrău

Toţi am văzut acel truc, aşteptând cu răsuflarea la gură ca magicianul să taie cu ferăstrăul o femeie, în jumătate. Răspunsul este foarte simplu: În interiorul cutiei se află nu o singură femeie asistentă, ci două.

Secretul 2: Bancnota ruptă

Secretul acestui truc, de a ”rupe” o bancnotă, stă în îndemânarea de a folosi un creion construit special. Creionul este tăiat în două bucăţi, pe diagonală, şi este unit la loc de doi magneţi puternici! Acest lucru permite ca bancnotele să fie trecute cu uşurinţă printre cele două jumătăţi de magnet şi să rămână intacte.

Secretul 3: Levitaţia

Secretul acestui truc, care este extrem de popular în rândul magicienilor stradali, stă în suportul ascuns ingenios. Magicienii care realizează acest truc stau adesea într-o poziţie ce camuflează perfect scheletul construcţiei. Acest suport e ascuns cu dibăcie prin hainele lor.

Secretul 4: Dispariţia vasului

Un pahar cu apă de pe masă se acoperă cu o batistă, apoi, magicianul ridică batista în sus, aruncând-o în aer. Rezultatul: batista cade pe podea, iar paharul de pe masă a dispărut. Trucul de aici este dublu: în primul rând, există un inel de sârmă cusut în batistă, care creează iluzia că paharul este sub batistă, iar în al doilea rand, paharul este apoi coborât într-un orificiu secret printr-o gaură din masă.

Secretul 5: „Zig-Zagul” Uman

Succesul acestui truc depinde, într-o mare măsură, de abilităţile asistentului, a cărei sarcină principală este de a-şi menţine picioarele şi mâinile într-o poziţie verticală flexibilă şi să se conformeze cu redimensionările cutiei.  

Secret de 6: Truclui lui Michael Jackson de „anti-gravitaţie”

Michael Jackson şi dansatorii său au efectuat acest truc în videoclipul piesei „Smooth Criminal”. Pare incredibil, Michael Jackson păstrează întregul său corp drept în timp ce gleznele i se îndoiaie la un unghi de 45 de grade. Secretul este ascuns în pantofii special concepuţi pentru acest truc. Ei se pot fixa de un cui care iese din podea. Cu picioarele fixate de sol, Michael Jackson a fost capabil să efectueze o manevră fizică aparent imposibilă.

Sursa: Brightside

Vă recoamndăm şi aceste articole:

Misterul din spatele apariţiei oraşului plutitor deasupra Chinei. Ce ar dezvolta NASA – VIDEO

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase