Home » D:News » ”Breakthrough Starshot”, proiectul uriaş, considerat până acum imposibil, prinde viaţă. Ce rol are Stephen Hawking în el – VIDEO

”Breakthrough Starshot”, proiectul uriaş, considerat până acum imposibil, prinde viaţă. Ce rol are Stephen Hawking în el – VIDEO

”Breakthrough Starshot”, proiectul uriaş, considerat până acum imposibil, prinde viaţă. Ce rol are Stephen Hawking în el – VIDEO
Publicat: 14.04.2016
Iniţiativa a fost făcută publică pe data de 12 aprilie, la aniversarea a 55 de ani de la lansarea primei misiuni umane în spaţiul cosmic.

Antreprenoul rus Yuri Milner va colabora cu Stephen Hawking pentru a dezvolta un proiect considerat până acum imposibil de realizat. Milionarul îşi propune să investească numai puţin de 100 de milioane de dolari, cu scopul de a realiza prima călătorie spre cel mai apropiat sistem stelar faţă de Soare, Alfa Centauri. 

Misiunea, denumită ,,Breaktrough Starshot”, va fi coordonată de un fost director al NASA, Pete Worden. Primul obiectiv pe care şi-l propun realizatorii proiectului este cel de a construi o navă spaţială care va putea circula cu o viteză de până la 160 de milioane de kilometri pe oră. Cu această viteză, susţin specialiştii, nava va parcurge distanţa dintre Terra şi Alfa Centauri în circa 20 de ani. 

Proiectul lui Milner şi Hawking urmează să fie realizat cu ajutorul unei nave propulsate cu unde laser scalare, cele mai puternice şi precise ondulaţii de acest tip create vreodată de om. ,,Cred că ceea ce ne face să fim unici în Univers este faptul că ne putem depăşi propriile limite. Putem lua ca exemplu gravitatea, care ne menţine în atracţie faţă de suprafaţa terestră, însă eu tocmai am ajuns cu avionul în America”, susţine Stephen Hawking. 

Sursa:youtube.com/CCTV+

Alături de Yuri Milner, Stephen Hawking şi Pete Worden, în echipa de coordonare a proiectului se va afla şi CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg. 

Inginerii care au proiectat nava spaţială susţin că aceasta va avea o greutate de cel mult un gram şi o dimensiune similară cu cea a unui iPhone fără carcasă. Vehiculul urmează să fie echipat cu un sistem de propulsie electric, dar şi cu computere microscopice şi camere de luat vederi.

Milner susţine că suma pe care o va aloca iniţial nu va fi suficientă pentru a acoperi întregul cost al proiectului. Magnatul rus se aşteaptă ca, în final, întreaga investiţie să se ridice la circa 10 miliarde de dolari. 

Sursa: upi.com

Vă mai recomandăm şi: Realizare ISTORICĂ: SpaceX a reuşit aterizarea unei rachete pe o platformă marină, la punct fix – VIDEO

                               Experţii NASA au finalizat construcţia rezervorului celei mai puternice rachete din lume – FOTO

                                Avioanele supersonice mai puţin zgomotoase vor deveni realitate – VIDEO

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase