Home » D:News » Ziua Pământului 2016 sărbătorită de Google cu un doodle special. Ce semnifică această sărbătoare

Ziua Pământului 2016 sărbătorită de Google cu un doodle special. Ce semnifică această sărbătoare

Publicat: 22.04.2016
Google şi-a modificat, vineri, logoul pentru a sărbători Ziua Pământului, astfel încât toţi cei care accesează motorul de căutare online pot vedea mai multe elemente definitorii ale planetei noastre.

Ziua Pământului 2016. Noul doodle include mai multe elemente de floră şi faună semnificative pentru planeta noastră.

În fiecare an, pe 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului/ Earth Day, instituită în Statele Unite ale Americii într-o perioadă în care a început să se vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător.

Ziua Pământului 2016. În 2016, zilele dedicate Pământului au obiective comune pornind de la tema „Arbori pentru Pămant”, sugestivă pentru misiunea de a lărgi şi diversifica mişcarea pentru mediu, la nivel mondial. Printre obiective se află şi mobilizarea mai eficientă pentru a construi un mediu sănîtos, durabil, prin combaterea schimbărilor climatice.

Ziua Pământului 2016. Tema din acest an pregăteşte atingerea obiectivului de plantare a 7,8 miliarde de copaci în următorii cinci ani, când aniversarea planetei ajunge la a 50-a ediţie.

Ziua Pământului 2016. Tot astăzi, este programată ceremonia de semnare a Acordului de la Paris privind schimbările climatice, la sediul ONU din New York, de către Statele Unite, China şi alte aproximativ 120 de ţări. Această semnare îndeplineşte o cerinţă cheie pentru intrarea în vigoare a Acordului adoptat de către toate cele 196 părţi la Convenţia-cadru a Naţiunilor Unite privind schimbările climatice, la COP21 la Paris, în 12 decembrie 2015. În cadrul acordului, toate ţările au convenit să conlucreze pentru limitarea încălzirii globale cu plus 2 grade Celsius în raport cu epoca preindustrială, în caz contrar existând riscul unor schimbări climatice cu efecte ireversibile.

Ziua Pământului 2016. Ziua Pământului a fost proclamată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice faţă de mediu, un subiect ignorat. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 de milioane de cetăţeni americani, mare parte dintre ei tineri şi foarte tineri.

Ziua Pământului 2016. După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de persoane din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.

Ziua Pământului 2016. În anul 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde.

Ziua Pământului 2016. Ziua Pământului a avut un rol important în popularizarea problemelor de mediu. De altfel, a fost înfiinţată şi o organizaţie – Earth Day Organization, care are în prezent filiale în peste 192 de ţări.

Ziua Pământului 2016. În prezent, aproximativ un miliard de oameni din toată lumea sărbătoresc Ziua Pământului pe 22 aprilie, numeroase comunităţi organizând chiar o săptămână întreagă de manifestări dedicate mediului înconjurător.

Ziua Pământului 2016. Google îşi modifică ocazional logoul pentru a marca diferite evenimente speciale sau pentru a omagia personalităţi ale culturii universale.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase