Home » D:News » 6 beneficii ale migdalelor

6 beneficii ale migdalelor

6 beneficii ale migdalelor
Publicat: 14.05.2016
Migdalele stimulează intelectul şi măresc durata de viaţă. Medicul specialist în boli şi nutriţie Luminiţa Florea spune pentru Gândul în ce alte scopuri mai pot fi folosite.

„Migdalele pot fi dulci sau amărui, în funcţie de specia de unde provin. Ele fac parte din grupa mare de fructe oleaginoase, cu coaja tare şi miez uleios, alături de nuci, alune, caju, fistic, macadamia etc. Migdalele reprezintă o sursă de proteine vegetale de calitate superioară, ce participă la alcătuirea unei diete echilibrate din punct de vedere proteic pentru persoanele ovo-lacto-vegetariene sau vegane”, precizează medicul Luminţa Florea de la clinica Pro Vita pentru Gândul.  

1. Prin uleiurile conţinute în mijlocul sâmburilor, migdalele aduc în alimentaţie un aport de vitamine liposolubile vegetale, mai precis vitamina E, utilă în păstrarea unui bun metabolism al pielii, unghiilor şi părului, ce are şi un puternic efect antioxidant. 

2. Sunt o sursă de calciu, magneziu şi potasiu, intervenind astfel în buna desfăşurare şi reglare a tuturor metabolismelor celulare. 

3. Prin aportul de fibre contribuie la menţinerea digestiei şi a tranzitului intestinal – efect anti constipaţie (efectul apare doar la o hidratare de peste 2 l apă/ zi).

Citeşte continuarea în Gândul!

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase