Home » D:News » Cum afectează tehnologia calitatea relaţiilor intime în vacanţă

Cum afectează tehnologia calitatea relaţiilor intime în vacanţă

Cum afectează tehnologia calitatea relaţiilor intime în vacanţă
Publicat: 24.05.2016
Rezultatele acestui sondaj confirmă în mod clar că „distracţiile digitale” afectează relaţiile sexuale.

Deşi peste jumătate dintre oameni (52%) pleacă în concediu cu aşteptări mari în ceea priveşte relaţiile intime, 60% dintre aceştia recunosc că realitatea nu se ridică la nivelul aşteptărilor lor, potrivit unui studiu realizat la comanda Durex, pe un eşantion de 2.000 de persoane.

Potrivit CSID, 4 din 10 persoane au declarat că sunt mai puţin deschise spre iniţierea contactelor sexuale dacă partenerul este concentrat asupra telefonului, în pat, iar 41% dintre persoane au admis că şi-au petrecut nopţile de concediu împreună cu partenerul, în pat, dar fiecare concentrându-se mai degrabă pe telefon decât pe intimitate.

Rezultatele acestui sondaj confirmă în mod clar că „distracţiile digitale” afectează relaţiile sexuale. Mai mult de un sfert dintre participanţii la studiu au recunoscut că tehnologia în exces în timpul vacanţei poate conduce la discuţii şi neînţelegeri. Peste jumătate (59%) au recunoscut că ei sau partenerii lor petrec prea mult timp butonând telefonul, iar puţin peste jumătate au declarat că relaţia lor suferă de pe urma acestui obicei – 72 de participanţi au recunoscut că folosesc telefonul mobil chiar şi în timpul actului sexual.

Studiul a relevat diferenţe semnificative de comportament între diferite categorii de vârstă. Aproape o cincime dintre persoanele participante la sondaj au recunoscut că telefoanele şi tabletele stau în calea relaţiilor sexuale, în timpul concediului. Cifrele cresc însă în cazul persoanelor sub 35 de ani (cei care au crescut cu tehnologia) – o treime dintre acestea au recunoscut că tehnologia le afectează viaţa sexuală în timpul concediului. În plus, 15% dintre respondenţi au admis că au parte de mai puţine acte sexuale în timpul vacanţei decât obişnuiau, fiind distraşi de tehnologie. Cifra urcă la 25% în cazul categoriei sub 35 de ani.

Social media se bucură de un interes tot mai crescut: 65% dintre participanţi au declarat că postează până la de trei ori pe zi în timpul concediului, iar 42% dintre aceştia au admis că împărtăşesc momente speciale din vacanţă prietenilor virtuali mai degrabă decât partenerilor.

Timpul petrecut la psicină sau timpul petrecut la plajă reprezintă principalele momente de relaxare şi deconectare, însă aproape jumătate dintre persoane au declarat că obişnuiesc să folosească telefoane şi tablete în acest timp. Femeile obişnuiesc să facă acest lucru în proporţie mai mare decât bărbaţii – cu 27% mai mult.

Citeşte continuarea în CSID!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase