Home » D:News » O nouă televiziune de documentare româneşti a apărut. De când va emite

O nouă televiziune de documentare româneşti a apărut. De când va emite

O nouă televiziune de documentare româneşti a apărut. De când va emite
Publicat: 17.06.2016
Grila de programe va cuprinde, în afara filmelor difuzate de sine stătător sau în serial (26 de minute per episod), documentare tematice.

Cinethronix, noua televiziune de documentare româneşti, cu difuzare prin cablu în Bucureşti, în zona de sud-est a României şi în Bulgaria, porneşte emisia luni, 20 iunie, de la ora 08:00, fiind liberă la retransmisie, a anunţat directorul televiziunii, Cosmin Nicolescu.

Directorul Cinethronix, administrator şi unic acţionar al societăţii Cinethronix Television Production SRL (din Constanţa), Cosmin Nicolescu, a anunţat presa data şi ora la care începe emisia noua televiziune.

„Cabliştii din toată ţara interesaţi de retransmiterea singurului post TV de filme documentare produse integral în România pot solicita avizul de retransmisie, postul fiind liber la retransmisie”, a declarat acesta.

Grila de programe va cuprinde, în afara filmelor difuzate de sine stătător sau în serial (26 de minute per episod), documentare tematice care vor fi inserate în cadrul unor emisiuni generice, precum: „Cadre de memorie” (cu specific memorialistic şi turistic), „Dacica” (etnogeneza poporului român), „Călătorie în timp” (despre evenimentele istorice naţionale cu importanţă socială şi culturală), „Scurt Metraj” (eseuri cinematografice pe teme ştiinţifice, istorice, culturale), „Retronom” (o trecere în revistă a unor conflagraţii autpohtone sau europene, cu impact major în evoluţia istorică naţională şi continentală), „Vintage” (monografii ale unor localităţi, teatre, cinematografe celebre), „Selfie PTV” (o serie de scurtmetraje cu oameni care la prima vedere par simpli, dar au pasiuni extraordinare sau perfomanţe în domenii inedite), „Edificii”, „Artefacte”, „Portret în pixeli” (biografii ale unor personalităţi autohtone), „Lecţie deschisă” şi „After school” (programe dedicate elevilor şi liceenilor elaborate pe baza programei şcolare şi care vine ca o completare în imagini a informaţiilor predate la cursuri), „Premiera de sâmbătă/ duminică” (filme documentare din diverse domenii, difuzate în premieră).

Directorul noii televiziuni, Leonard Cosmin Nicolescu, a fost prezent la şedinţa CNA din 8 martie, în care s-a discutat (şi aprobat) solicitarea de licenţă.

Acesta a declarat atunci că societatea pe care o deţine este o casă de producţie de documentare cu tematică românească şi funcţionează de 11 ani, adăugând că o parte din documentarele realizate de aceast studio de producţie sunt deja difuzate de aproximativ 30 de televiziuni locale, precum Travel Mix, Naşul TV şi Neptun TV.

De asemenea, în şedinţa 1 iunie, CNA a aprobat solicitarea societăţii de autorizare a studioului Cinethronix, astfel încât televiziunea să poată emite.

Valoarea iniţială a investiţiei pentru această nouă televiziune este de 80.000 de euro, 50.000 de euro reprezentând cheltuiala pentru echipamente şi amenajarea de studio, iar 30.000 de euro pentru pregătirea emisiei – conform informaţiilor din şedinţa obţinerii licenţei.

Cosmin Nicolescu este directorul general al televiziunii Cinethronix, membru al Academiei Europene de Film (EFA Berlin) şi membru laureat al Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România (APTR) – în anii 2001, 2002, 2007, 2008, 2014.

Katy Marinescu, [email protected]

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase